"Someday we'll know why the sky is blue"

Söndag 28 juni 2009 19:36
Idag vaknade jag runt 12 av att mamma väckte mig, jag sov i lite mer än 10 timmar vilket var skönt. Jag gick ner och åt frukost...?..Brunch?.....Lunch? Äh vi kallar det frukost sedan tog jag en dusch och efter det sminkade jag mig. Runt 14:00 kom Kim och hans farmor och farfar, de hade hämtat han i Linköping, tror jag. Så han ska vara här i typ 3 veckor eller nåt. Idag åt vi tårta eftersom mammas sambo fyllde år, det blev en sommartraditionell jordgubbstårta som mamma gjort, mycket gott. Vid 18:00 gick jag ut för att gå min långa promenadrunda, uppfriskande, fast det var lite varmt. Vill helst gå ut runt 8 eller 9 men eftersom jag gör så att promenaden och tvn funkar så blir det olika tider varje dag. Förresten så hade jag på mig stegräknaren och jag gick ca 7340 steg, vilket är rätt bra tycker jag.
Just nu tittar jag på tv-serien Privileged, som jag missade förra veckan då det var premiär för serien. Riktigt bra tycker jag.


"Life is a road and I want to keep going"

Lördag 27 juni 2009 21:55
Idag kom jag hem runt 16:00 från Vetlanda, hade ju Grill-Chill med några från klassen + Samantha, riktigt trevligt :) Grill-Chillet hölls hos Emelie R i Bäckseda, när alla åkt hem tittade vi på en film Skuggspel med bla Jude Law, så snygg :D Aja filmen var klar runt 2:00 men somnade typ runt halv 4 eller nåt. På morgen kom Anders förbi för frukost, vi åt scones och drack te, fast jag drack inte så mycket eftersom vi också tittade på en skräckfilm Camp Slaughter som var var svensk men de pratade på engelska och hade dåligt utal. Det verkade nästan som om ett par ungdomar på en högskola hade gjort den eller nåt. Det var fint väder både igår och idag, vilket var skönt :) Åh och jag tog en kvällspromenad innan och då glömde jag inte stegräknaren, YAAAY ME! :D Och i torsdags när jag gick så hade jag med den också, då gick jag 7 191 steg och idag gick jag 7 451 steg och jag gick samma runda med, fast idag gick jag nog lite saktare.
Just nu tittar jag på Dexter maraton på TV6 som slutar runt 3:00, får se om jag tittar tills dess, åh jag har hittat en "ny" serie som jag börjat titta på, Seinfeldt, riktigt skoj tv-serie. Och mamma beställde Fresh Prince i Bel Air säsong 1 som borde komma snart, typ på måndag kanske :) Nu ska jag återgå till Dexter och hans mördande :p


"I'm not going to spend my life being a color"

Fredag 26 juni 2009 00:39
Jahapp då är King Of Pop död, Michael Jackson har lämnat oss :O :( Läste att han drabbades av hjärtstillestånd...min idol på 90-talet då jag lyssnade på bla Black Or White (rubriken kommer därifrån) På ett sätt känns det konstigt eftersom han var min idol eller en av mina idoler när jag var liten och på ett sätt inte, orkar inte förklara. Iallafall rest in peace!




När han var på topp



Seven names. Seven strangers. One secret.

Onsdag 24 juni 2009 21:15
Idag har jag legat i solen en stund, sedan cyklade jag genom stan till campingen och där gick jag runt sjön som är på några km och sedan cyklade jag hem. Duktigt. Vid 18:00 satte jag mig framför tv:n och tiittade på filmen Seven Pounds, i början fattade jag ingenting men sedan blev det klarare och det visade sig att den var riktigt bra och sorglig. Nör jag såg trailern trodde jag att den skulle vara lite mer action aktig eftersom Will Smith har gjort en del actionfilmer, men också en del andra genrer, när jag började se på filmen trodde jag att jag skulle bli besviken eftersom den inte var en actionfilm men tvärtom när jag sett klart filmen blev jag inte alls besviken utan rätt glad. Storyn var så fin och att en man kan göra något sådant för att rädda andra som förtjänar det, riktigt fin! Den rekomenderar jag. Kom också på nu att för hmm tredje gången (?) glömde jag att ha på mig stegräknaren, typiskt mig. Får nog ta och skriva en lapp och sätta på dörren så att jag inte missar det någon mer gång.


"Oh boy"

Tisdag 23 juni 2009 21:16
Kom precis hem från kvällspromenaden, det var riktigt skönt! Men än en gång så glömde jag stegräknaren, hur lyckas jag? Aja just nu tittar jag på tv och det är på kanal 5 "Real housewives of New York" påminner lite om Gossip Girl. Eller det är typ samma sak bara att här är det mesta från de vuxnas synvinkel, rätt intressant. Nu ska jag titta på programmet.


"A little bit is never enough"

Tisdag 23 juni 2009 17:44
Det blev inget springade idag på morgonen, kunde knappast ta mig upp ur sängen men jag har gått rätt mycket idag och ska gå min långa runda sen ikväll. Istället så vaknade jag runt 10 då mamma knackade på dörren och frågade om jag ville beställa nåt från enjoy, jag beställde Fresh Prince in Bel Air säsong 1 eller mamma beställde den så jag behöver inte betala nåt :O Jag åt frukost vid 11 och sedan rensade jag och syrran lite i rabatterna och eftersom solen stekte så satte jag mig en stund i solen och läste lite och åt jordgubbar. Men det lugna avbröts när min bror var tvungen att vara runt mig hela tiden så jag gick in igen och var sedan med Bella då gick jag hem till henne vilket är över hela stan typ, sen skulle hon hämta ett paket på pressbyrån så då fick man gå genom halva stan och sedan gick vi till hennes pojkvän sen för ca 1 timme sen så gick jag därifrån och hem. Så lite motion har jag allt fått och eftersom det var så skönt att gå en promenad på kvällen så ska jag göra det ikväll också men denna gången SKA jag ha med mig stegräknaren...




"Run fatboy(girl) run"

Måndag 22 juni 2009 23:44
Var ute och gick innan, en låååång runda. Riktigt skönt och uppfriskande! Jag hade tänkt att jag skulle ha på mig min stegräknare men senil som jag är så glömde jag den, hade tänkt att se hur många steg jag gått men nej det får bli en annan gång. Förresten så har jag tänkt att jag skulle springa imorn på morgonen och att jag skulle gå och lägga mig lite tidigare, men det ser ut som om den planen har gått åt skogen. Men om jag går ca en timme varje dag så borde det räcka...eller? Kanske ska jag ta mig upp vid halv 8 imorn och cykla till campingen för att sedan springa runt sjön som är hmm 3 km(?!) eller ska jag ta nytta på att det är sommarlov och man kan sova ut? eller ska jag pallra mig upp och bli fit for fight? Vill inte springa mitt på ljusa dagen då det är stekande hett. Hmm, jag tror att jag ställer klockan på halv 8 och så får vi se hur jag mår då :D Vilka problem man kan ha men iallafall wish me good luck!

"The colour of hope is rainbows and purple"

Måndag 22 juni 2009 20:44
Kom hem idag vid 15:00 från Vetlanda, har haft en ritkigt trevlig midsommar! Bara att man gjorde illa svanskotan i torsdags men det värsta gick över tills fredag :) I torsdags gjorde vi inte så mycket vi tittade på film, slappade och åt Ben and Jerry´s glass. På fredagen, midsommarafton, var vi i Bäckseda med Linns familj plus några de känner. Jag och Linn var mest inne på hennes rum och tog kort, men vi spelade också spel med hennes bror Johannes. Vi åt god mat och självklart så åt vi jordgubbar, ett måste på midsommarafton! Dock var vädret inte det bästa, jag och Linn gick hem runt 21:00 närvi kommit halvvägs så började det att regna och det blev bara värre och värre. Det ritkigt öste ner! Där gick vi mitt i stan i tunna sommarkläder och det kändes som om man var inne i en dusch. Regndropparna var tunga och det gjorde ont när de landade på huvudet men vi fortsatte att gå och när vi nästan var framme slutade det att regna. När vi kom hem bytte vi om och tittade på film.
På lördagskvällen träffade vi Johanna och gick en promenad, åt pizza och tittade på film, riktigt trevligt! Vi kom därifrån runt 01:00 och var trötta efter en rolig kväll. Söndagen var det fint väder och då gick jag och Linn ut och tog en massa kort och promenerade förbi Kvarndammen och sedan gick vi förbi skolan där vi också tog kort.
Det var ungefär allt, nu ska jag gå på en promenad!






"This clock never seemed so alive"

Torsdag 18 juni 2009 11:58
Om drygt en timme går bussen som jag ska ta till Vetlanda för att träffa Linn K :) Ska vara hos henne tills på måndag, ska bli skoj :D Idag gick jag upp vid 09:00 även att jag var riktigt trött men skulle ju fixa saker som tex att packa väskan. Och nu är den färdigpackad så ska bara packa ner datan i sin väska sen, eftersom jag ska ta med mig den. Dagen eller midsommarhelgen börjar inte så bra, det regnar. Man får hoppas att det är fint väder imorn så man kan vara ute :)
Och nästa fredag ska man träffa klassen igen, eller de som kan komma. Förra grill-chillet blev så lyckat så jag och Emelie tänkte att vi skulle köra ett till, så inbjudningarna är utskickade via sms och mail :p Får hoppas att denna gången blir lika bra som förra, fast denna gången är vi inte hos Linn S utan hos Emelie i Bäckseda och det blir nog skoj :) Men jag har tänkt att jag denna gången inte ska ta med mig någon surprise, blir jobbigt att få med sig den stora kylväskan igen och när jag kommer til stationen ska Emelie och jag cykla hem till henne så vill inte ta risken att råka ut för en olycka, hmm tänk två pers på en cykel med en ryggsäck och en stor kylväska kan inte sluta bra och särskilt när jag har otur när det kommer till att cykla hehe






Man lär sig av sina misstag?

Torsdag 18 juni 2009 00:00
En ny dag och nya tag.
Igår, onsdag, gjorde jag inte så mycket, fint väder till och från dock. Somnade typ vid 01:00 och vaknade runt 9 och kände att jag skulle kliva upp vilket jag gjorde, kan ju inte sova till 11 typ varje dag så. Runt 21:15 hängde jag med Sandra till konsum och sedan stod vi och pratade i drygt en timme, härligt väder var det. Inte för kallt men ändå inte för varmt, trevligt :)

När jag kom hem fick jag veta att min syster som är 15 år tappat busskortet (värdekortet) och det var cirka 300 spänn på det så jag blev arg och kände att jag skulle skälla ut min syster lite och det gjorde jag. Samma dag (i måndags) som hon åkte frågade jag vart hon lagt busskortet, det hade hon lagt i jeansfickan, jag sa till henne att hon skulle ha det i sin väska och inte i fickan för att man lätt kan tappa det då men lyssnade hon på mig? Nej inte alls utan hon bryr sig inte om vad hennes syster har sagt och har kortet i fickan ändå när de går på stan. Ingen påverkan här inte. Hon är ju ändå 15 år borde man inte fatta att ett busskort faller lätt ur en byxficka? Inte hon inte. Blir nog inte mycket mer buss/tåg åkande för hennes del på ett tag skulle jag tro. Så kommer hon att lära sig från detta? Hmm. Om jag känner henne rätt så glömmer hon nog bort det. Vi får se.

Iallfall så borde jag gå och lägga mig, borde ha vart i säng redan vid 22:00 som jag hade tänkt så att jag skulle få sova men nej så blev det inte. Men idag då så ska jag till min kompis i Vetlanda och vara där över midsommar och kommer hem på måndag, ser fram emot det :)


Nej, nu slocknar jag snart så jag ska ta en liten skönhetssömn nu, kan behövas :) Ciao!



"The 7 things..."

Tisdag 16 juni 2009 18:32
Idag vaknade jag runt 9 och var hur trött som helst men kände att jag var "tvungen" att gå upp även fast det är sommarlov, men jag blev pigg rätt snabbt :) Vid runt 13:30 så drog jag mig bort till en park här i Sävsjö där jag skulle träffa Bella och Tess, vi skulle filma till våran video och det gick rätt bra tycker jag. Det blev en massa skratt, Tess tog också en massa kort med sin systemkamera. Folk som kom gående måste ha undrat vad vi höll på med när vi sprang runt i parken och det var "sura" miner och "glada" :P låten vi använde var 7 things med Miley Cyrus så det skulle vara lite bråk med haha Aja sedan gick vi in och fortsatte och åt popcorn, spelade Wii och tittade på bilderna haha
Just nu har jag ätit middag och sitter framför datan och väntar på ett svar från en kompis om helgen och så....Ja nu blev det ändrat nu ska jag ringa henne då så bye bye :P
Peace!

"Ding Dong the witch is dead"

Men inte jag :D Jag tittade på filmen och åt min Marabou Sommar utan att sätta i halsen och dö, goda nyheter! För att jag tittade på filmen så missade jag premiären av tv-serien Privileged :( aja det går nog en repris idag eller nåt, ska ju ändå bara vara hemma eftersom jag och systeryster måste passa Joel hela dagen eller fram tills klockan slår 3. Mamma är i Vetlanda med Isak på någon koll sak på sjukhuset.
Förresten så tog jag en dusch idag på morgonen för att få bort lite av träoljan som jag har över hela kroppen, allt är fortfarande kvar men på en del ställen har det blivit ljusare så det är bra :D Kanske det försvinner tills på torsdag då jag ska in till Vetlanda över helgen och fira midsommar med en kompis, det ser jag fram emot och hon har ju flyttat nu också så det blir skoj att se hur de har det :)


Förresten så är jag helt kär!...













...Kär i ett linne från Gina Tricot :D
det står "I love cupcakes"! Det passar väl till mig jag som älskar att baka cupcakes :D Kände mig riktigt träffad när jag besökte hemsidan och blev helt kär så eftersom mamma är i Vetlanda nu så ringde jag henne och frågade om hon kunde köpa linnet till mig, visst kunde hon det :D Så får se om de har mitt linne på Gina Tricot i Vetlanda då :D Förresten så är det ett riktigt kap också det kostar bara 99 kr!


"Mmm...Marabou...och så dör jag"

Söndag 14 juni 2009 17:11
Idag har systeryster och jag varit duktiga, vi har rensat ogräs och oljat vårat staket. Det var också sol ute så jag passade på att vara lite lättklädd i ett linne och i shorts. MEN sen så går det ju som det går när vi sitter där och oljar staketet så märker jag att jag har en massa olja på armen "aja det går bort med lite vatten och tvål" tänker jag, men sedan får man ännu mer olja på sig och inte bara på en arm utan på TVÅ och sedan när oturen är framme får jag också på båda benen och lite i pannan, hur lyckas jag? :O :p Men som jag trodde så skulle det gå bort med tvål och vatten men icke sa nicke det gick ju inte, så nu sitter jag här alldeles brun prickig och vacker :) Går nog bort om ett par dagar, om jag har tur vilket jag inte haft på länge men jag håller tummarna! :D

Och i veckan så upptäckte jag något, att Marabous nya smak Sommar med jordgubbar är fantastiskt god! Älskar den! Så ikväll blir det mys med Marabou Sommar och en film som mamma hyrde "Bröllopsduellen", mycket mys men så får jag sitta framför tvn och ha mysigt för mig själv :( Äh det går ju an, filmen är ju en komedi så får sitta och skratta för mig själv samtidigt som jag sätter choklad i halsen och håller nästan på att dö, det ser jag fram emot :D Min systeryster ska ha en kompis som sover över här i natt men de ska vara hos kompisen och titta på film ända in i sommarnatten för att sedan bli skjutsade hit till andra sidan av stan för att sova! Man kunde ju inte ta allt på ett ställe utan man var tvungen att komplicera saken och dela upp det, låter trevligt!


Aja nu ska jag dra och vi får se om jag lever imorn efter min ensamma dramatiska myskväll. Om inte?..ja då får alla ha en trevlig sommar! ;D



Save tonight and fight the break of dawn

Fredag 12 juni 2009 14:33
Kom hem för några timmar sen från Vetlanda, var ju skolavslutning igår och sedan på kvällen var det grill-chill med en del i klassen alla kunde inte komma. Det var riktigt trevligt och många goda skratt :) Vi grillade lite, pratade och sedan spelades det lite gitarr och och det var lite sång med. Jag hade också med mig en liten surprise till alla, cupcakes :D Det var populärt, alla 14 stycken åts upp av de ca 8 pers som var där, jag tog bara en :) Någon gång runt mellan halv 2 och 2 gick vi och la oss, lyckad kväll :D Fick dock gå upp tidigt idag, vid 9, eller inte så jättetidigt men om man gått och lagt sig sent så var det tidigt och iallafall så var jag riktigt trött och är det fortfarande hehe :p Sandra och jag tog bussen hem vid 10:50 och när vi var vid torset så blir nästan ett rådjur påkörd av busschaffören, djurets bak åkte in i sidan av bussen så det small till men rådjuret klarade sig tack och lov. Första dagen på sommarlovet så regnar det, så typiskt men jag har bestämt att jag ska slappa och se på film hela dagen typ.



BOB 106,6

Tisdag 13:13 9 juni 2009

Just nu sänder andra gruppen sitt program och det går bra hör jag :) Vid 14:00 till 15:00 är det min grupp som ska köra igång och jag är tekniker, känner att jag börjat bli nervös men det går säkert bra. Övade igår med Sandra som fick agera progranledare och idag övades det med den riktiga programledaren Tom, de gick bra så hoppas att det kommer gå bra nu vid 2 nu också då :)







Sicko - en verklighet

Vi såg ju på Sicko förra veckan och då skulle vi göra en analys eller nåt på den så jag tänkte jag skulle lägga upp den här. Det är en liten kort handling och sedan kommer mina egna åsikter. Skriv gärna kommentarer om vad ni tyckte.

Sicko är en dokumentär, gjord av Michael Moore, som handlar om det Amerikanska sjukvårdssystemet och om hur brutala sjukförsäkringsbolagen egentligen är. Dokumentären riktas till alla sorters människor och alla målgrupper, den berör oss alla.
Av USA:s befolkning har 50 miljoner inte en sjukförsäkring medan 250 miljoner har det. Varför? Antingen har du inte rätt hudfärg eller du har kanske diabetes eller någon annan sjukdom. Listan kan göras lång på sådant som gör att du inte får din försäkring, sjukförsäkringsbolagen gör allt för att hitta fel hos dig och i din ansökan bara för att ge dig ett avslag, det finns till och med bolag som måste ha ca 10 % avslag varje månad, bara för att tjäna mer pengar.  Michael Moore reser runt i världen till olika länder för att se hur deras sjukvårdssystem är, i t.ex. England behöver man inte betala för sin sjukvård och om de betalat för att ta sig till sjukhuset får de senare tillbaka sina pengar. Läkarna får mer i lön om de hjälper mer människor. I Frankrike behöver de inte heller betala för sin sjukvård utan det är staten som gör det och de behöver inte betala för att deras barn ska kunna gå på dagis. I dokumentären får vi höra amerikaners berättelser om hur de blev av med sin försäkring eller hur de fick sitt avslag en av dem är Adrian Campbell som  åker över till Kanada för att antingen köpa medicin eller få sjukvård.
Men det finns andra än Michael Moore som velat ändra på det Amerikanska systemet och det är Hillary Rodham Clinton, hon ville ge sjukvård till alla och det spelade ingen roll om du hade diabetes eller ett hjärtfel, hon ville att alla skulle få sin sjukvårdsförsäkring, men till slut blev hon övertalad att inte ta upp sin plan igen och för sin tystnad fick Hillary en mängd med pengar. Sicko tar dig med storm och är riktigt gripande när man får se hur det egentligen står till med det Amerikanska sjukvårdssystemet och Michael Moore vill nog med denna dokumentär visa världen just det och det återstår att se om det någonsin kommer att ändras på.


Jag visste att amerikanerna fick betala mycket pengar för sin försäkring men inte att det var så här, att bolagen verkligen letar efter minsta fel för att ge en person avslag på sin ansökan eller ta tillbaka deras ansökan. Jag förstår inte hur de tänkte när det införde systemet, men vem får egentligen en försäkring nu om listan är så lång? Jag tror inte att de finns någon människa i USA som är frisk till 100 %, småsaker som migrän eller  en svampinfektion, som vi fick veta, finns nog också med på listan. Är det bara rika människor som får försäkring? Bara för att, för att de är antingen är kända eller bara rika och deras liv anses vara mer värt? Eller om man är svart ska man bli nekad en försäkring just för det? Alla är väl lika mycket värda. Jag blir så arg att man kan behandla folk på det sättet, neka en person sjukvård bara för att de inte har en försäkring eller neka en person att få en försäkring. Vad tänker världen med egentligen?
Hitler skapade ju massmord genom att döda en massa judar är inte det som händer i USA lika med massmord? De tar ju död på sitt folk, sakta, men de tar död på dem.

To the moon and back

Onsdag 3 juni 09:21
Skriver inte så mycket nu men har multimedia nu då men som slutar vid halv 10 och då har vi rörlig bild, btw fick MVG i multimedian :D Igår var jag och hämtade mitt pass hos polisen här i Vetlanda, fotot ser ut som ett fängelsefoto haha aja kunde sett värre ut :p Fick också veta av Emelie att handpenningen till resan är betald woho liiiite närme nu :p Längtar riktigt! :D
Imorn på matten har vi en redovisning som vi ska göra framför klassen, blä, om missvisande diagram, har inte hittat nåt än så vet inte hur jag gör. Måste antagligen göra det så får leta vidare...tråkigt...





Riktigt kriminell!



RSS 2.0