*suck*

Blir så sjukt trött på mina grannar. Kom hem från en kompis runt 21:50 och när jag går upp för trappan i trapphuset så hör jag världens dunk och musik. Det är grannarna till vänster om mig, dem som alltid håller på. Jag måste upp tidigt och vill gärna få lite sömn inatt. Är så trött på att ringa hyresvärden och klaga. Det händer inget ändå...

Oj

Sorry för dålig uppdatering. Har inte haft bloggen i tankarna så mycket under senaste tiden och har haft annat för mig. Så som lite planering med min kära vän L, häng med kompisar och sånt.


Idol ikväll

Sedan sist jag skrev har jag kollat på filmen Black Swan, lite creepy, och sett på tv. Ska ikväll hem till min kära vän L för att kolla på idol som hon spelat in. Vi missade det igår eftersom vi var på ungdomsmötet. Utmaningen för idolerna var att ta an världsstjärnor, ska bli spännande att se!


ljus - ungdomsmöte

Tänkte uppdatera lite om gårdagen och så. Dagen började med att jag fixade lite hemma, duschade och gjorde iordning mig. Därefter gick jag hem till min kära vän L. Två av hennes syskonbarn var där och på direkten när jag kom så drog vi och handlade lite för att göra fisksoppa till lunch. Vi hade i torsk, lax, potatis, dill och sånt där som hör till i en soppa. Dem andra hade i räkor också men det tycker jag inte om så det skippade jag. Men soppan var verkligen jättegod! Mmmums! Blev jättemätt och därefter behövde L's lilla systerdotter sova så jag tog med mig systersonen ut och vi lekte med några robotar som han hade med sig och vi åt äpple som vi fick ned från äppelträdet. När systerdottern somnat kom L ut och lekte med oss. Efter ett tag gick vi in och efter en stund vaknade systerdottern och då skulle systersonen iväg till en kompis. Systerdottern blev sedan hämtad av sin mamma. Jag och L städade upp lite efter barnen. Därefter gjorde vi pannkakor med vispgrädde och jordgubbssylt, mums! Riktigt gott!

Vi fick skynda oss lite för vi skulle iväg på ett ungdomsmöte här i stan, LJUS hette det. Det började vid 19 med tävlingar och annat kul. Sen en paus på 30 min och så var det dags för själva mötet med riktigt bra predikan och ett riktigt bra möte. Några av oss gick till Mejjan för att kolla läget och fick hjälpa en kille lite. Snackade lite med dem som jobbat under kvällen och vi har fått en ny soffa och två nya fotöljer på Mejjan, kul! Sen drog vi tillbaka till där montern för NG fanns och den som jobbat där under kvällen plockade ihop. Vi tackade för kvällen och snackade lite innan det var dags att dra hem och sova. Jag somnade nästan på en gång men dock vaknade jag vid 10 av att grannen spelar musik. Jag som ville sova lite till men det var bara att gå upp. Det är riktigt tråkigt väder idag, grått och regnigt. Men då kan man passa på att kolla film och sånt så får nog bli det tror jag.

you're beautiful


keith urban - long hot summer

Låten kanske inte passar så bra nu när det är höst men tycker låten är bra ändå.

 


Ritualer? medeltidsmusik?

Sitter och kollar på tv när jag plötsligt hör någon spela på trummor, en sån "handtrumma" typ. Låter som att någon utför en ritual typ. Jag öppnar ett av fönstren lite för att höra vad det är som händer och då låter det som musik från medeltiden, verkligen skumt asså! Det var precis som man sett på film. Folket runt omkring här är för det mesta utländska. Det finns ett fåtal svenskar men det är inte många. Kanske är några som tycker om medeltismusik som är på besök. Jag hoppas bara att dem slutar spela musik så att jag kan sova i lugn och ro sen. Ska upp tidigt imorgon så vill gärna få lite sömn.


i gotta have 'em

Igår vid 15:30 tiden mötte jag upp mamma och vi handlade lite, hem till henne innan jag hämtade upp Emilia på stationen. Vi handlade lite godis och så köpte Emilia lite te. Sen hem till mig och fixa lite innan det var dags att dra till mejjan. Det var en chill kväll med häng och en biljardturnering. Trevligt och skönt att inte ha så mycket planerat. Sen direkt hem, snackade lite och sedan sovadags. Upp på morgonen och äta frukost och Emilia packade sina grejer, jag hängde med henne till busshållplatsen och sa hej då. Riktigt kul att träffa Emilia, var ju ett bra tag sen sist, även att denna gången inte blev så lång så är det så mycket bättre än inget alls. Dock togs det inga bilder, det hanns inte med. Gick hem och satte mig vi datorn, mamma ringde från Erikshjälpen och sa att dem hade massa julgrejer så jag cyklade dit och hittade lite grejer.

Min syster är hos sin pojkvän i Jönköping på helgerna och det finns ett par skor jag velat ha ett tag. De finns på en skoaffär i Jönköping så förra helgen var Jossi på spaning efter dem skorna men ingen lycka. Idag var hon där igen men ingen lycka denna gången heller. Dem går åt som smör tydligen. Men jag ska ha dem skorna så nästa helg ska Jossi kolla på fredagen direkt när hon kommer till Jönköping och se om dem finns. Jag måste ha dem haha, de är ju så fina!

Fina vän..jag finns här, alltid <3



Blond eller brunett?


Inte dem bästa bilderna men bara tog några. Min naturliga hårfärg är mörkblond, inte exakt som på den vänstra bilden vilket inte gör den blonda färgen jag hade då rättvis. (Hade färgat det ljusare) Men hittade ingen bättre bild på det blonda. Den högra bilden visar ungefär hur håret är nu. Har inte kunnat färga det på ett bra tag så därför det är ljusare upptill och mökare nedtill, dock ser det inte så hemskt ut i verkligheten. Har tänkt på sista tiden om man ska gå tillbaka till ens naturliga hårfärg fast lägga i lite ljusbruna slingor så det blir lite som mellan tinget på den högra bilden eller om jag ska fortsätta med att färga brunt fast i ljusare nyans. Vill ha mellan tinget på högra bilden men vet inte vilket sätt jag ska göra det på. Tror det är bäst för håret om jag avfärgar och gör slingor. Detta är inget jag tänkt göra inom den närmsta månaden, det kostar rätt mycket att avfärga. Med tanke på att jag har mycket färg i håret.

Emilia kommer idag!

Då var det fredag igen och det kommer att bli en bra dag och bra kväll. Idag nån gång kommer Emilia till mig, så kul! Var ett bra tag sen vi träffades. Längtar! Ikväll har vi Mejjan och det kommer nog bli kul! Vet inte riktigt vad vi ska göra ikväll men det ryktades om en filmkväll på Mejjan och har också hört att vi kanske har lite tävlingar. Får se vad som händer.


busy day

Idag har varit en väldigt fartfylld och proppfull dag. Den började med att jag gick upp vi 8 och åt frukost, sedan tog jag cykeln hem till mamma för att hämta lite ingredienser. Dock hade hon inte allt så fick handla lite, cyklade hem och städade som en tok! Bokstavligt. Sprang fram och tillbaka och plockade. Min kära vän L kom förbi och hjälpte mig så vi skulle hinna. När vi städat så vi nästan var klara åkte vi till butiken Sockerklaras för att hitta en present till E som fyller år idag. Det blev kaffe, choklad och ett presentkort. Direkt åkte vi och hämtade upp F som skulle till Eksjö för en grej. Vi släppte av honom och åkte mot centrum för att äta lite mat. Vi hade inte ätit något sen frukost. Jag var alldeles skakis efter att ha stressat så mycket. Efter vi ätit gick vi på stan och kollade lite i affärer. Sen blev vi oroliga när F inte ringde vid den tiden han skulle så vi åkte dit och försökte ringa upp han men hans mobil var av så vi gick in i byggnaden och väntade. Efter ett tag kom han och vi var lite oroliga. Vi åkte direkt hem till mig och F dammsugade, L gjore klart moussetårtan och jag tog en dusch. Hade inte hunnit duscha på hela dagen. Sen innan alla kom fixade vi det sista. Runt 17:30 droppade alla in och vid 18 kom födelsedagstjejen med mannen och alla var tysta. När hon kom in sjöng vi "Ja må hon leva..". Hon fick lite presenter, vi fikade och snackade. En mycket bra kväll!


*SUCK*

Blir så arg och less, det är andra gången någon snor min tvättid. Jag behövde verkligen tvätta idag och hoppas att personen lämnar tvättrummet så jag hinner tvätta någon maskin innan do it.

rockstar?

Igår när jag var på besök hemma hos mamma så satt jag i köket och kollade i tidningar och så. Då hör mamma och jag att min minsta lillebror sitter i vardagsrummet på en stol med en barngitarr i händerna och sjunger och spelar. Han är för söt! Jag försökte att filma honom lite i smyg, det gick sådär. När han ser att man kollar på när han sitter där och spelar och sjunger så slutar han och tycker det är lite generande. Han brukar spela på den gitarren och sjunga rätt ofta så i framtiden ska han minsann lära sig att spela gitarr så kanske han blir en rockstjärna i framtiden eller en akutstisk gitarrist. När vi sa att vi kunde filma honom med datorns webcamera så gick det bra. Han spelade och sjöng för fulla muggar samtidigt som han såg sig själv på datorns skärm. Fick lite bilder också när han spelade och sjöng. Han är grymt söt asså! :)


Tacksamhet och drömmar

Idag har jag fått en stor dos av att man ska vara tacksam för det man har även att man kanske inte har så mycket. Jag har inte så mycket men jag är tacksam och genom det så har jag ändå väldigt mycket kanske. Men det finns grejer eller rättare sagt drömmar som jag har som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Är det bara mina egna små obetydliga tankar eller är det något större? Kommer mina drömmar att slå in? Man får höra från andra om hur deras drömmar slår in och har gjort det rätt snabbt så man undrar ju om det nu är bara mina obetydliga tankar eller inte.
När jag började mediaprogrammet på Njudungsgymnasiet i Vetlanda så hade jag ett mål - jag skulle jobba med media, inget annat. När jag gick i trean alltså sista året vändes mitt mål uppochner. Mitt mål hade också varit en dröm sedan högstadiet och allt jag jobbat för kändes som inget. Nu var min dröm en helt annan dröm, min dröm är att jobba med barn och ungdomar men media har också en pjäs i det spelet. Just nu så jobbar jag ideellt som dansledare i en streetdance grupp för barn och ungdomar tillsammans med fem andra dansledare. Jag jobbar också ideellt som fritidsledare på ungdomsgården Mejeriet här i stan. Det jag gör just nu är min dröm, dock kommer man inte långt med ideella jobb eller vad man ska kalla det. Det ser bra ut på cv:et men inte så mycket mer. Jag älskar verkligen det jag gör och vill hålla på med det på heltid, alltså jobba med det. Men det finns ett problem, jag kan inte göra det här. Vilket är synd. Men inför nästa år ska jag se om jag kan komma in på den linjen så jag får lite utbildning iallafall. Sen finns det ju andra drömmar man har men detta är en. Vi får se hur framtiden blir :)


Blev kanske ett litet konstigt inlägg men aja.

wordfued

Ni kanske känner till wordfued? ett spel och en app som blivit väldigt populär sen den kom. Jag trodde att den bara var tillgänglig för dem som har en iphone, jag har en android mobil, och när jag insåg att jag kunde ha wordfued så fixade jag det och sedan jag började spela i torsdags kväll så är jag totalt såld. Den kvällen spelade jag in på natten. Jag är inte så bra på ord men tycker ändå att det är väldigt kul. Just nu sitter jag och spelar det och kollar på tv. Fattar inte hur besatt man kan bli av ett litet spel :)


sommaren 2010

Då åkte vi mycket longboard och inlines. En dag samlade vi alla som åkte och så tog vi en massa bilder. Denna är en av dem, gillar denna bilden. Idag är en solig höstdag och om jag hade någon sån här typ av bild fast tagen under hösten skulle jag lägga upp den men det fick bli en sommarbild.

Foto: Gabriella Ragnarsson

en visit hem till mamma

Regnet, rusket och blåsten blev värre strax efter att jag skrivit förra inlägget. Jag drog hem till mamma och när jag kommit lite mer än halva vägen så slutade det att regna och blåsa. Typiskt haha. Syster och jag gick till Röda Korset och hittade lite fint för en billig peng. Sen tillbaka. Då busade jag med minsta broshan lite och åt också lite mat. Drog hem vid 18:30 och när jag kom hem tog jag en dusch, skönt. Nu sitter jag framför tvn och framför datorn förstås. Så ikväll blir det mys framför tvn.


i <3 autumn

Idag är det ett riktigt risväder. Det regnar och är riktigt grått ute. Det är nästan storm ute, löven flyger hej vilt och träden står och vajar fram och tillbaka. Men det är ju så det ska vara, det är ju höst. Så då kan man kolla film, tända ljus och sånt. Det är mysigt. Jag gillar hösten, dock inte allt regn men att det är så mysigt. Och det är så vackert ute när solen skiner och alla färger på löven som antingen sitter på trädet eller ligger på marken. Så fint! När det väl regnar så kan man sitta inne och bara mysa med en vän eller själv.


Bild från weheartit.com

trevlig dag

Som jag tidigare nänmt så tittade jag, F och L förbi vår pastor tidigare idag. Vi kom med fika och satt och snackade. Strax därefter kom dottern hem och joinade oss. Jag fick se hennes rum och hon berättade om alla sina suddisar hon hade, och det var inte lite det. När vi fikat och snackat ett tag kom mamman hem med sonen som också joinade oss. Det var mycket trevligt. Sen mötte jag upp E innan vi drog till lifegroup. Det började att regna så jag fick vänta hemma hos E och A tills A kom hem och så fick jag skjuts hem. Ikväll började nya säsongen av Grey's Anatomy, väldigt spännande avsnitt. Just nu sitter jag och kollar på ett nytt program som börjar idag, Body of Proof. Rätt intressant än så länge.

PEACE


en del av grejerna

Har fotat det jag köpte igår på Erikshjälpen men lägger upp lite av det. Resten kommer vid ett senare tillfälle. Kan iallafall berätta att jag bakat hela förmiddagen och blev klar för kanske en halvtimme sen. Jag, F och L ska förbi vår pastor J med lite fika och sällskap. Han har brutit båda fötterna så vi tänkte komma förbi en sväng.

Bilderna blev inte så bra men det får duga. Hittade lite fina gamla böcker.

Ljusen köpte jag på netto, dem var väldigt billiga. Dem små silvriga faten som ljusen står på hittade jag på Erikshjälpen. Riktigt söta!



TISDAG night

Stack till Erikshjälpen och hittade lite fint, kanske kan ta bilder och lägga upp imorgon. Efter der drog jag hem till mamma och var där en stund sedan ringde E och vid halv 5 hämtade jag upp henne vid stationen och vi gick hem till mig. Jag packade upp mina grejer och sedan styrde kosan mot Mejjan för GS. Gästen var Albin som snackade om "This is my life" och det var grymt intressant. Bra samtal, tacksam! Nu sitter jag och kollar på första avsnittet på sista säsongen av Desperate Housewives. Det började väldigt intressant! :)

PEACE


ljudeffekter

Solen skiner över oss idag, riktigt skönt! Var ute innan och då var det superskönt. Inte för kallt och inte för varmt. När jag kom hem blev det lite mat. Korvstroganoff fick det bli, enkelt men gott. Just nu sitter jag och letar ljudeffekter, går lite halvtrögt. Har kollat in en massa webbsidor men ingen har haft det jag sökt efter. Har hittat en del som nästan duger.
Om någon vet en bra sida med bra ljudeffekter som ska passa till pirattema så tipsa gärna! Det ska vara lite fighting med svärd som slår i varandra och sånt typiskt. Vind och vågor, storm och massa sånt som man kan tänkas förknippa med pirater.
Ikväll är det GS och då är det "This is my life" där en kille vid namn Albin kommer snacka om hans liv, ska bli spännande! Efter det stannar jag nog kvar på Mejjan en litet tag och hänger.

PEACE


"Shake 'em off, shake 'em off"

När jag kom till kyrkan för att möta upp P så fanns det ett litet problem men det löste sig. Jag cyklade iförväg för att låsa upp och släppa in dem barnen som kommit tidigt. Barnen strömmade in eftersom och tillslut kom P dit. Vi började och dansa, det gick riktigt bra förutom att en del av barnen är överallt. Det var ett av barnen som cyklat dit så hon och jag cyklade till kyrkan och mötte upp den minsta gruppen. P körde i två omgångar och när alla barnen kommit avslutade vi kvällen. När barnen åkt hem så plockade vi iordning och sedan cyklade jag hem. Det blev lite tvtittande. Kollade på det nya programmet "Pengarna på bordet". Lite intressant men inget märkvärdigt. Just nu kollar jag på "Svenska Hollywoodfruar". Det är ett bra program! :)

PEACE


people are people


Do it tonight

Ikväll är det do it och om ca en timme ska jag möta upp P, den andra dansledaren i min grupp, och sen ska vi vara på ett annat ställe med vår grupp och dansa. Var tredje gång är alla grupper där och just idag är det vår tur. Ska bli kul att träffa barnen igen, såg dem sist i lördags på Mellan Mejjan haha.

Har massa fina bilder på do it barnen, dem togs i syfte till ett stort kollage, men kan inte lägga upp dem med tanke på att man ska ha föräldrars medgivande. Så det får bli en bild på mig och C, som är dansledare för 3:orna.



Kalaset

Jag vet, klockan är mycket. Den står just nu på 22:35 men jag fick lite inspiration och då kan man inte bara gå och lägga sig och slösa bort den inspirationen. Men tänkte skriva lite om kalaset.
Vid 14:45 kom E och A förbi för att hämta upp mig sen åkte vi till ett ställe där det flesta av oss samlades, vi som var med på samma present. När alla var där åkte vi ut på landet, inte så långt ifrån stan men en tur på kanske 10 min. När vi är framme så är det ett lagom stort rött gammalt fint hus med stor trädgård och någon gammal bod typ. En flaggstång fanns också. Några av männen hämtade den stora presenten, som egentligen inte var presenten utan hon skulle bara tro det. Hon har velat köpa en ny soffa så vi fixade en "soffa" som var gammal och inte så fin. Men hon blev glad och har tänkt att fixa till den. Hon fick pengar av oss som ett bidrag till en mycket finare soffa. Vi klev in genom pardörrarna (heter det så?) till huset och möttes av den shabby chic stilen som vi vet är hennes grej. Hon älskar shabby chic. Det var hur fint som helst och man gick en sväng i huset och blev nästan mållös. Så fint! Jag hittade en stängd dörr när jag var på övervåningen med min kära vän L. Jag öppnade och möttes av ett stort rum med högt tak. Det var gamla balkar och verkligen ett dröm rum. Och det var inte ens inrett! Hon berättade att hon hade det som ett förråd så länge och där inne fanns en massa gamla loppis fynd och underbara ting. Hon berättade också vad hon skulle vilja göra med rummet. Jag såg en bild framför mig. Sen efter en tur i huset var det mat. En jättegod sallad med potatis och kyckling i. Den var riktigt mums! Kanske ska fråga om receptet, hihi. Vi satt och åt och pratade lite. Sen var det efterrätt och det bestod av ett äpple delat på två med någon hemmagjord nötkräm på och så vaniljsås på det. Sedan fanns det någon sorts kaka med choklad i. Riktigt gott var det! Hon öppnade sina presenter också. Efter det satt man bara och snackade och hade det trevligt. Timmarna passerade fort förbi. Vid 20:00 åkte vi hem. Ett riktigt trevligt kalas!

När jag kom hem kollade jag på en film på datorn och varvade ner lite men fick ju lite inspiration sen så var ju tvungen att använda den! :) Nu måste jag iallafall gå och lägga mig, är nästan helt slutkörd efter denna härliga helgen!

PEACE


Lördagen

Härlig söndag än så länge! Dock lite jobbigt att stiga upp ur sängen imorse efter igårkväll. Men blev mycket piggare efter en dusch. När jag duschat och fixat mig drog jag till kyrkan. Mycket bra möte. Efter det följde mamma med mig hem och fixade min brandvarnare och så åt vi en lätt lunch. Jag ska ju på 30 års kalas vid 15 och har fått veta att vi får mat där så därför blev det en lätt lunch. Mellan Mejjan igårkväll var toppen! Rösten är inte på topp dock men det gör absolut inget. Barnen var helt tokiga igår, så mycket energi asså! Härligt! Dem var verkligen på i tävlingarna, alla ville delta och gick närmre scenen för att visa att dem ville vara med. Under tävlingarna (som jag och M höll i) så var det full rulle. Tävlingarna vi körde var verkligen en hit! Barnen är verkligen inte rädda för att göra bort sig i tävlingarna och det är så HÄRLIGT! Dem lite äldre som går på högstadiet och gymnasiet vill helst inte vara med i tävlingar, en del vill men många vill inte. Så hoppas att dem barnen som var igår som går i femman och sexan behåller det orädda och att det smittar av sig på andra. Vanliga Mejjan är också grymt kul men känner att dem ungdomarna skulle våga lite mer, det är inte farligt att vara med i en tävling. Det kanske är så att dem är i en "känslig" ålder, vad vet jag. Men iallafall, efter Mellan Mejjan igår så stannade en del av oss som jobbat under kvällen kvar och åt lite pizza och kollade på filmen Limitless. Bra avslut på en kanonkväll! Oj, nu är klockan redan 14:20! Jag måste byta om och så innan jag blir upphämtad.


PEACE


Lite bilder från Mejjan Live

Här kommer ett par oredigerade och inte så bra bilder från igårkväll när vi hade Mejjan Live. Jag stod uppe i båset och skötte all media. A skötte ljudet. Bilderna på väggen (mejjan live, tävlingar med mera) har jag knåpat ihop. Det var väldigt svårt att ta bilder, så dem är lite suddiga.

Precis innan programmet börjar.

Kockarna till vänster fixar chokladbollar (som blev väldigt smarriga), upp till höger ser vi vår grymma dj och nere i bilden pågår en tävling.

Här intervjuas två från varje lag, dem får i uppgift att smaka en choklad boll med grönt kokos på och en med pärlsocker på. Sen ska dem försöka att sälja en av chokladbollarna, asså typ den gröna är godast och naturlig eftersom den är av bra och naturliga ämnen tex. Dem bestämde också priset, sedan såldes chokladbollarna i kiosken för det priset.



Mellan Mejjan

Igårkväll var en riktigt bra kväll! Det var rätt mycket folk som kom och det var full rulle hela tiden. Smoothies hit och milkshakes dit. Mejjan Live var riktigt bra, mycket skratt i de roliga videos vi visade, folk som ställde upp i tävlingarna. Grymt! Ikväll kör vi igen, denna gången för dem som går i 5:an och 6:an. Det är alltid lika spännande att ha mellan mejjan, som det heter. Ikväll håller jag och M i tävlingarna. Vi har tänkt ut ett par roliga tävlingar så det blir nog full rulle på dem barnen. Med den energin dem har haha man blir helt slut. Men kul är det! :)

PEACE


RSS 2.0