Looooove music

Musik är något jag aldrig får nog av så här kommer ett par låtar! :)

Bruno Mars - Just the way you are


Nickelback - Far Away


PEACE


Music <3





"You keep, keep bleeding love for me"

Fredag. Dagen började bra med vackert väder. Nyfallen snö på mark och träd. Så underbart vackert. Hem till EochA för att fixa klart affischen och sedan söka lite. Gick bra. Åt där, kyckling, curry och ris. Så gott. Och glass till efterrätt, gott det med. Har fixat lite vid datorn sen jag kommit hem. Är klar med det fixandet och nu sitter jag här och lyssnar på musik. Senare blir det antagligen tvn, lite bra program ikväll som ska ses.

PEACE


Wishing life was a little more like dreaming..

..cause when you're in trouble, you wake up.
Har tråkigt, vill göra något. Vill inte bara sitta hemma hela tiden och uggla, har gjort det alldeles för mycket i mina dar. Mycket tid har har gått åt att göra ingenting. Men. Nu är det så.
Kom och tänka på en grej, att drömmar kan vara underbara. Asså inte själva drömmen utan att man för en stund får försvinna från verkligheten och vad som helst kan hända. Händer det något hemskt vaknar man upp, men händer det något bra så har man fått njuta av det. I drömvärlden händer dem mest konstiga och oförklariga saker som inte är speciellt verkligt men sen så händer det saker som lika gärna skulle kunna vara verkligheten. Fast det är väl ändå värt att leva i livet än i drömmen i slutändan..eller?
Men för att komma tillbaka på det första ämnet, om att ha tråkigt. Kvällen spenderas nog framför tvn och datorn, som de flesta kvällar brukar göra. Önskar att det fanns mer att göra här i stan, lite mer sporter än typ innebandy och fotboll bara. Lite mer ställen att gå till som ett mysigt fik. Någon fin park att sätta sig i (dock lite kallt för det nu). Eller något annat. Vad som helst.
Men nä nu ska jag återgå till min tråkiga kväll.

PEACE


Ny vecka, nya möjligheter

Yes, det är måndag och det betyder ny vecka med nya möjligheter. Dagen började med att gå upp tidigt för att ta en dusch. Var hos EochA vid 8 och då blev att kolla på sista delen av "Vad har du i bagaget?" med Magnus från United kyrkan i Malmö. Efteråt en sväng till kyrkan för att skriva ut lite Mejeriet affischer till fredag och så åkte vi runt till de olika skolorna och satte upp affischerna. Sen en sväng till Mejeriet där jag fixade i skafferiet och kastade de varor som passerat sitt bäst före datum och gjorde det iordning. Fick sluta tidigare så det var hem och fixa lunch och sen dess har jag kollat tv och fixat med bilderna till den stora tavlan vi fixar. Det är bilder som jag tagit och en del bilder har tagits av barnpastorn och det är bilder på söndagsskolan och dansgruppen do it. Dem är klara och redo att skrivas ut. Kommer bli så najs! Och ikväll är det dans med do it.

PEACE


I don't give up

Ibland känner man för att bara ge upp men då kommer tanken att det är inte sån jag är, en som bara ger upp. Nej. Jag kämpar. Det är jag.


Saturday wait..

Igår blev det tv-kväll med min kära vän L. Först en dokumentär på SVT2 om en kvinna i USA som varit gift med 5 män och alla dem blivit dödade och mysteriet är om det är gamla kvinnan som gjort det eller inte. Det vet man ej än idag. Den var väldigt intressant. Sedan landade vi på kanal5 och då var det Konferansresan som visades, första gången jag sett det och det var ett väldigt udda program. Film stod näst på schemat, Inception kollade vi på. Komplicerad film men riktigt bra gjord. Vi fick spola tillbaka ett par gånger för att kunna hänga med haha. Sen efter filmen var klockan så mycket det var läggdags. Vakna idag strax efter 9 men låg kvar till halv 10. Lördagsförmiddagen bestod av slapp framför datorn och eftermiddagen av att fortsätta på skattkartan till söndagsskolan i kyrkan och klippa ut pirater. Nu lyssnar jag på Jay Smith's album, köpte det ju strax efter jul i Jönköping, och väntar på att mamma ska bli klar med maten. Det blir kyckling i curry och ris, mmmmums! Senare blir det att forska i filmen Inception för att förstå den bättre och kanske kolla lite extra material.

PEACE


Fredag förmiddag

Gick upp vid 10 idag efter att jag drömt något konstigt där jag och ett par till bland annat fick typ superkrafter och min kraft var att jag blev helt osynlig, inte att jag kunde göra mig osynlig utan att jag var det hela tiden men mina andra superkraft vänner kunde se mig. Hel konstig dröm asså. Men som sgat gick upp vid 10 och åt frukost och hamna sedan framför tvn och det är där jag sitter nu med syster som inte mådde så bra innan så hon är hemma. jag börjar vid 1 så ska göra mig iordning om en stund kanske. Ska hem till EochA av vad jag vet och så ska jag fixa nästa veckas Mejeriet affisch, tänkte på den igår men fick inte fram något. Hoppas att det flyter på idag, vill inte få värsta stoppet haha.

En inte så ny bild på mig från 3:an i gymnasiet. Bjuder på den.


PEACE


From now on call me ormbärare

Idag blev det lite sovmorgon med typ en kvart haha. Gick upp och duschade och åt frukost, gjorde mig iordning och var klar runt 8:40 då P skulle komma förbi och hämta mig, när klockan var typ 8:45 gick jag ut på parkeringen och fortfarande ingen P som kommit. Jag väntade till 8:50 innan jag ringde henne, hon var redan i kyrkan och hade glömt bort mig haha så hon satte sig i bilen och hämtade upp mig. Väl framme i kyrkan blir hon skrämd av pastorn som kommit dit medan P hämtade mig. P flög nästan upp i taket så skrämd blev hon haha det var kul! Sedan blev det arbete och så slutade jag vid 13:40 och då fick jag skjuts hem. Hemma hade syrran lagat lunch till henne och mig, pyttipanna och stekt ägg. Mmm det var gott det, tack syrran! Vid 14:00 kom A och hämtade upp mig och det bar av till Mejeriet för att plocka ned julkulor som hängde vid kiosken och sedan planera nästa Mejeriet Live. Var hemma strax efter 16. För en stund sedan var jag ute och gick en runda och det var nästan svinkallt. När jag kom in så gjorde det ont i hela ansiktet. Såg att dem ändrat stjärntecknen så nu är jag inte längre en skytt utan en ormbärare. ORMBÄRARE?! VA?! Vadå ormbärare? Vad är det för namn egentligen? Jag vill ju vara skytten och inte ormbäraren. Ormbärare låter elakt ungefär som i Harry Potter i elevhemmet Slytherin (stavning?) där en del av dem är ormviskare. Skytt låter ju coolt, typ som att man är bra på att sikta och träffa målet liksom. Hoppas att det inte kommer att vara så här forever. Ikväll blir det slappa framför tvn. Trevligt.

PEACE


En bild från i fredags

Sitter på rummet just nu och lyssnar på det som syster spelar. Det är någon populär låt med någon kille som sjunger "Girl, you're amazing just the way you are" om och om igen. Fin text. Snart ska syrran och jag bege oss till Mejeriet, det är ju GS nu en timme innan det öppnar så jag spenderar hela kvällen på Mejeriet. Har fått bilderna som togs i fredags av Emilia. Dock hinner jag inte lägga upp så många just nu med tanke på att vi ska gå så fort syster är klar men här kommer en och det är ju kanske inte världens snyggaste bild men man får ju bjuda lite på sig ibland.


Foto: Emilia Karlsson

PEACE

Mejeriet och Do it

Dagen började med att gå upp tidigt, 6:30, för att vara hos EochA vid 8:00. Det var verkligen glashalt när jag kom ut och man åkte nästan fram. Väl framme så kollade vi på lite undervisning och efter det blev det att dra ner till Mejeriet och fixa lite. Började på affischen inför fredagen men datorn var verkligen jätteseg och jag hann inte göra alls mycket. Och inte nog med det när jag väl kommit en bra bit och var nära till att bli klar och jag ska spara hackar datorn upp sig och jag måste stänga ner programmet vilket betyder att jag fick nästan börja om från början, typiskt. Jag hann inte klart så tänkte att jag skulle sätta mig med det när jag kom hem men då är det något fel på datorn, igen. Så går inte att spara mitt arbete, jag får nog ta och börja om från början men det får bli imorgon för jag orkar inte sitta med det nu.
Idag började do it och vi skulle träffas vid 16:30 alla ledare för att gå igenom danserna och uppvärmningen. En timme efter kom alla barnen och vi började med lite snack och gick vidare till uppvärmningen. Alla barnen blev helt utmattade av uppvärmningen och man kan räkna in mig där också haha. Sedan delade vi upp oss i våra grupper och började med våra danser. Det gick väldigt bra för barnen och mig själv, jag som inte så värst bra på att dansa. Tiden flög förbi och det var dags för andakt och sedan sluta. Då var det bara det jobbiga kvar, att ställa iordning borden och stolarna haha och det är rätt många bord och stolar! Fick skjuts hem så kom hem rätt snabbt och hamnade vid datorn och tvn.


Foto och redigering: Emelie Carlén (jag)

PEACE

Kvällen på Mejeriet igår

Hämtade upp Emilia runt 16:15 vid stationen och vi gick hem till mig och värmde oss lite och så. Sedan blev klockan så mycket att det var dags att bege sig till Mejeriet men först en sväng in på konsum. Vi kom till Mejeriet runt 18:05 och då var det lite förberedning som gällde. Upp datorn och sätta igång den och upp med alla program och så koll med bandets mickar och övning för deras del. Sedan snack och genomgång av körschema. Sedan fotades det hej vilt för mig och Emilia och flummiga blev vi också av dem roliga bilderna. Sedan blev klockan 19 och Mejeriet öppnade, sakta trillade det in lite folk men det var inte alls många. Sedan hände det något, det kom massa folk och Mejeriet blev nästan fullt! Och det var innan dem nästan 40 pers från Götene kommit. Hur skulle alla få plats? I hallen var det riktigt många skor överallt, så jag plockade upp så många som möjligt på skohyllan. Strax efter 21 kom Götene folket och det var dags för Mejeriet Live. MEN! Då får vi veta att en propp har gått, great, så lamporna vid scenen funkar inte. Oj oj, vad ska vi göra nu? Duktigt folk lyckades fixa proppen rätt snabbt och vi kunde köra strax efter 21:30. Jag stod uppe i DJ båset med en till och skötte videokanonen och ljud. Mejeriet Live bestod av band, tävlingar, youtube klipp, intervju med ung politiker och tjöket. Det gick riktigt bra och vi var klara runt 22:30 och då skulle det serveras tusen mackor, gurkskivor och saft till Götene folket. Kvällen fortsatte med att ungdomarna spelade biljard, xbox, satt vid datorn och snackade. Efter 23 blev jag superduper trött och flummig så satt på golvet och både skrattade och grät när Bella dansade hej vilt. Vid 24 stängde vi och då var det lite städdags och sådant. Kom hem när klockan började närma sig 01:00. En riktigt trevlig kväll blev det!


PEACE


Bilder kanske kommer när jag fått dem av Emilia :D
Tack Emilia för eftermiddagen/kvällen! Det var riktigt kul! Synd att jag inte hann säga hej då sen.

I love you

Är hemma med äldsta brodern just nu och han ville ha ett glas mjölk så jag häller upp det till honom och när jag står vid kylskåpet och ställer in mjölken säger han "Emelie, jag älskar dig". Det gick rakt in i hjärtat! Underbara, fina och fantastiska lillebror!

Mejeriet tonight!

Ikväll öppnar Mejeriet för första gången iår och det är vårt team som är där ikväll. Som vanligt kommer vi att ha Mejeriet Live med tävlingar, veckans youtube klipp, intervjuer, band och massa skoj! Vi får också besök av en grupp ungdomar från Götene. Låter som att det kommer att bli en bra kväll! Min vän Emilia ska också komma hit till stan. Jag ska hämta upp henne vid stationen 16:15 så ska vi hänga lite innan och ta kort och så. Men innan allt detta har jag fixat lite. Bland annat letat videos på youtube och hade ingen större framgång i att spara ned dem men det löser sig nog. Har också börjat på en "video" som ska räkna ner från 1 minut till 0. Hoppas den blir bra och att jag hinner, det tar lite tid.

PEACE

Trasha ett rum

För ett par år sedan såg jag en musikvideo där bandet slår sönder ett rum och då väcktes det en gnista i mig; jag vill också slå sönder ett rum. Det nästan vattnas i munnen haha nu tror säkert någon eller alla att jag är helt knäpp i huvudet, kanske jag är också, nä men det vore så skönt att bara få ut all frustration som man bär på. En del skulle nog svara med att det är bättre att tex boxas eller utöva någon annan sådan typ av sport men jag känner att frustrationen inte kommer ut då utan att förstöra något (lagligt) skulle hjälpa. Så ska nog ta och bygga ett rum med fyra väggar och en soffa, lampa, tv, tavlor ja det som brukar finnas i ett rum för att sedan slå sönder allt. Men det får nog bli en annan dag. Sedan finns det ju också dem som slår sönder andras hem, det är ju bara sjukt! Det jag menar är att man köper in (billigt) en massa prylar och så bygger man upp det och sedan slår sönder det. Men att slå sönder någons hem med deras prylar och ja allt är bara knäppt!

PEACE


Framtiden

På sista tiden har jag tänkt lite med vad jag vill göra i livet. Innan jag tog studenten alltså förra året så visste jag vad jag ville med mitt liv, sedan förändrades det nästan över en natt och nu sitter jag här och försöker fundera ut vad det ska bli med mitt liv. Ska jag bli lärare, fotograf, läkare, forskare eller kanske städerska? Kommer det jag gör i livet betyda något för någon människa eller kom jag vara en av dem som jobbar 9 till 17? Kommer jag att gifta mig och skaffa familj eller kommer jag att sitta ensam i en lägenhet med 20 katter eller så kanske jag bor i en gränd i Stockholm. Vem vet hur livet kommer att bli men jag vet en del saker jag vill göra, dock känns det så långt borta och en del saker förändras och en del läggs till. Jag har drömmar, vem har inte det liksom men jag vet inte vart jag ska börja riktigt. När saker och ting verkar gå åt det rätta hållet så kommer det alltid något i vägen som trycker en tillbaka och man tappar hoppet för en stund. Man faller tillbaka då och då i det som man trodde att man lämnat bakom sig och det riktigt flåsar en i nacken. När man lyckas att skaka av sig det dåliga som hållit en tillbaka och man rätar på ryggen och börjar att ta större och större steg framåt och allt verkar bra igen det är då det kommer tillbaka och man går bara i en stor cirkel.
Jag vill att det jag gör i mitt liv ska betyda något för någon. Jag vill inte vara en sådan som jobbar 9 till 17, jag vill vara en som jobbar dygnet runt. Och nu menar jag inte att jag ska jobba med ett vanligt jobb dynget runt och inte få någon sömn utan jag menar att jag vill inte ha en utsatt tid och det är bara under den tiden du kan nå mig och jag kan göra något för dig. Ett stort intresse för mig är människor, särskilt att kunna hjälpa människor. Att finnas där för dem och lyssna på dem, att kunna vara ljuset i mörkret. Vi får se vart mina drömmar och vart verkligheten tar mig.

PEACE

The chronicles of Narnia the voyage of the dawn treader

Igår var vi ett gäng som åkte till Växjö och kollade på den tredje filmen om Narnia. Vi åkte i två bilar. Dock två stycken i den bilen som åkte lite tidigare och fem i den andra! FEM! I en liten bil. FEM PERS! Aja tillbaka nu, vi i den lilla bilen åkte lite senare. Dem andra tidigare så att dem kunde hämta ut biljetterna. Vi kom fram ca 17:40 och möte upp dem andra som hämtat ut biljetterna. Vi köpte popcorn och tog 3D glasögon och gick in i biosalongen och satte oss på våra platser. Reklamen började och jag satt spänt och väntade till filmen skulle börja. Tillslut började filmen och som vanligt sitter jag helt amazed och kollar på skärmen.
Dock var det lite jobbigt att kolla i 3D, kändes som att det inte var så bra skärpa och det var lite halvmörkt. Dem hade inte filmat med 3D lins utan i 2D och lagt på 3D sen och då blev det bara djup i bilden. Föredrar nog 2D när det kommer till film. I filmen om Prins Caspian fick vi veta att dem äldre Pevensie syskonen inte kommer tillbaka till Narnia vilket blev som en liten besvikelse för mig. Det kändes som att det inte skulle vara något Narnia utan alla Pevensie syskonen men på ett sätt saknades dem äldre inte så värst mycket. Dem hade en liten scen i filmen men dem var inte i Narnia. Lucy och Edmund återvände till Narnia genom en tavla hängades i deras kusin Eustace hem och kusinen hängde också med. Denna filmen utspelas på ett skepp kallad Dawn Treader, på skeppet hittar vi Caspian som nu är kung, Reepicheep - den lilla musen med stor attityd, The White Witch kikar fram och självklart Aslan - kungars kung. Och en hel besättning finns på skeppet. Dem besöker ö efter ö och hamnar på en ö där en magiker bor som förklarar för Caspian, Lucy och Edmund vad dem måste göra. Dem beger sig ut på vattnet igen och letar efter sju stycken svärd som tillhör sju riddare. Under resan får dem motstå deras mörkaste önskningar och djupaste frestelser.
Men som i de flesta sagor segrar alltid dem goda över dem onda och här har vi inget att frukta. Aslan som verkligen är kungars kung finns alltid där och hjälper barnen. Vi fick veta att Lucy och Edmund inte kommer att komma tillbaka till Narnia, dem har nu kommit till dem punkten då dem har lärt sig det som finns att lära sig där. Men..Eustace, kusinen, kommer att komma tillbaka. Det finns ju ett par böcker till om Narnia. Kommer att sakna Pevensie barnen men denna berättelsen handlar inte om dem barnen, den handlar om något mer och något större.
När jag kom hem var jag bara tvungen att kolla upp lite saker angående Narnia filmerna. Vad jag hittade var att:
- Eustace kommer tillbaka i nästa film (The Silver Chair), han blir kallad av Aslan
- saker och ting kommer att förklaras i kommande filmer
- Disney dumpar Narnia, vilket filmbolag ska nu rädda berättelsen?
- det finns flera olika anledningar till att C.S Lewis skrev böcker om Narnia. En är att han skrev den första boken till sin guddotter och en annan anledning är att böckerna skrevs med kristna inslag (han blev kristen som vuxen)
Det är ett par saker jag hittade, det finns massor att läsa om på internet men allt skulle inte kunna skrivas i detta inlägg. Jag själv kopplar väldigt mycket av det som händer i filmerna till det kristna. Det finns många repliker och scener som speglar på det. En replik som jag tycker om sägs av Aslan i slutet av filmen när Lucy har frågat om dem kommer att träffa honom i deras värld och hur dem kommer att ses, Aslan svarar "Because there I have another name. You must learn to know me by that name. This was the very reason why you were brought to Narnia, that knowing me here for a little, you may know me better there."

2011 - ett nytt år!

Yes, precis nu är det 2011. Men tänkte skriva lite om UNITE 11 dag för dag.
Onsdag
UNITE började 17:30 med registrering. Vi åkte vid 18 och var där ca en timme senare. Registrerade oss och satte oss sedan i cafét. 20:00 började UNITE: Night - Festivalstart. Som ett intro av UNITE 11. Det var bland annat lovsång, talkshow, predikan och dans. Det slutade lite innan 23 och då åkte vi och åt på Max och sedan bar det av hem för att sova.
Torsdag
Sov över hos min kära vän L som också var med på UNITE. Vi gick upp ca 7:15, åt frukost och gjorde oss i ordning. Sedan kom resten i bilen runt 9. Vi var framme i Jönköping runt 10 och då började UNITE: Morgon med lovsång, predikan, filmklipp och massa mer. 11:30 var det lunch. Vi åkte till Ikea för att äta lunch. Sedan tillbaka till kyrkan för att gå på seminarie. Vi gick på ett seminarie om ledarskap som hölls av en ungdomspastor från Stockholm, det var riktigt bra. 15:00 var det dags för UNITE: Mission då alla som ville samlades vid lilla scenen och de gick igenom hur allt skulle gå till. Vi skulle gå i ett tåg från kyrkan ner till stan. Vi fick lysande pinnar och man fick ta med sig instrument som trummor och sådant, så det kunde låta mycket. Vi gick också igenom ramsor. Väl nere på stan var det dans av en dansgrupp, eldshow med en riktigt duktig man sedan gick vi tillbaka till kyrkan. Vi åt lite och vid 19:00 var det dags för UNITE: Night och samma här var det predikan, lovsång och show. Efteråt vid 23:00 var det UNITE: Night - Double up.
Fredag
Som dagen innan gick vi upp tidigt, 7:15 med att duscha, äta frukost och göra oss i ordning men denna gången åkte vi inte i en bil utan i två. Vi åkte runt 9:00. UNITE: Morgon började vid 10:30 och som i dem andra mötena var det lovsång, predikan, show och sådant. Vid 12:00 var det lunch och vi åt pizza på en pizzeria som heter Evergreen, riktigt gott! 13:30 började ett till möte UNITE: Eftermiddag. Vi 15:00 var det seminarier och efter det vid 16:00 var det Tournament men det kollade vi inte på utan vi körde runt lite och hamnade sedan på Max. Vid 18:00 började det en enmansshow där en man lärt sig hela Nehemja boken utantill. Riktigt bra var det. Vid 19:00 var det dags för UNITE: Night med möten, predikan, lovsång med mera. 21:30 var det dags för nyårstallriken, det var riktigt mycket folk och rätt trångt. 22:15 var det nyårsvaka och vid 00:10 var det dags för Worship experience och runt 00:45 åkta vi hem efter en bra och trevlig dag och kväll!

PEACE


RSS 2.0