Körslaget och fixandes av en bild..

Sitter och tittar på Körslaget samtidigt som jag fixar vidare på header bilden till Astrids blogg..letar efter ett löv, det är jobbigt. Man kan tro att det finns en massa fina bilder på ETT löv men nej. Får leta vidare..

PEACE

Oh no!

Photoshop bara helt plötsligt hängde sig.
Men efter en kvart så funkar allt igen.
Woho.

Förresten så gillar jag denna låten lite på något konstigt vis. Vet inte varför. Jag är inte Miley Cyrus typen direkt.
Kanske för att man är van att se henne som Hannah Montana och barnaktig. Hon har väl växt upp.



PEACE

Bus eller godis?

Det är Halloween idag, eller också alla helgons dag som det heter. Tidigare idag kom det två små spöken till oss. Det var ett par pojkar som gick bus eller godis. Nostalgi där.
Kommer ihåg när man själv gick och knackade dörr. "Bus eller godis" brukade man säga när de öppnade dörren. En del var otrevliga men de flesta var trevliga och la i lite godis i en korg, påse eller vad man hade med sig. En del gav faktiskt också pengar. Det gillade jag. Men det var roligast att få godis. Jag och min syster, som gick bus elelr godis tillsammans, brukade sätta oss framför tvn och titta på en film eller det som var på tv och äta vårat godis. Sedan kom det en dag då man växte ifrån detta. Nu är det istället Halloween fester som man ska gå på och klä ut sig till det. Eller så är man ett gäng och bänkar sig framför tvn och tittar på skräck. Eller man kanske beger sig ut i skogen ett par stycken och tältar och berättar spökhistorier. Alla tre sakerna låter skoj, men för mig iår så blir det varken någon Halloweenfest, skräckfilmstittande eller sova i skogen. Jag ska sitta bänkad framför tvn men dock inte se på skräck, har redan sett för mycket sådant nu i veckan. Istället så kanske jag tittar på Körslaget eller så tar jag och tittar på någon film.

Jossan, Kim, Göran och Johanna ska gå på bio. De ska se The Ugly Truth, vill med se den men känner att jag hellre vill sitta hemma och ta det lugnt. Det är ju inte särskilt jobbigt att sitta i en skön fåtölj och glo på en stor skärm, tvärtom det är kul. Jag älskar att gå på bio. Den känslan att man är "nära" filmen. Eller kanske "i" filmen. Men idag kände jag att jag vill inte. Så jag går inte.

PEACE

Bygger om

Eller har byggt om lite men är inte klar. Igår bestämde jag mig för att ta bort min gamla kodmall och försöka mig på den som heter i temat "Anchor". Till en början gick det sådär, men sedan började jag att hajja hur det fungerade, min gamla stilmall var uppbyggd på ett annat sätt än Anchor, så därför lite svårt i början.
Ögonlocken hängde, kunde knappt hålla dem öppna. Gäspade då och då. Klockan var nästan ett på natten, inte konstigt att man är trött. Borstade tänderna och gick och la mig. MEN inte nog med det, jag var riktigt trött men kunde inte sova. Låg vaken i ett par timmar. Är trött nu också, efter nästan ingen sömn alls. Ska fortsätta med min renovering med bloggen, finns dock inte så mycket kvar att göra, ska sedan ge mig på Astrids blogg. Har gjort en header bild som jag själv diggar! Hoppas bara att hon gillar den. Gjorde två stycken nästan likadana, skillnaden är att på den ena är det löv som blåser i bilden.

Första


Andra


PEACE


Jag visste det!

Jossan har ätit kött. HAH. Vad var det jag sa! Hon åt en McFeast på Donken och den slank ner fort. När var det senast du "testat" kött nu igen? Hmm..var det i tisdags onsdag kanske? Din resa som halvvegetarian var lång.
Men välkommen tillbaka syster till köttätarnas land!


McFeast, såg dock inte lika fräsch ut i verkligheten.

Iallafall så var jag, Jossan, Kim, Johanna och Carro i Vetlanda idag och shoppade, eller nåt. Vi tog bussen in vid 9 och var där ca kvart i 10. Jag handlade ett par kläder. När klockan var efter 11 gick vi till McDonalds och åt. Jossan sa först att det inte kommer finnas något att äta för henne eftersom hon var halvvegetarian (Notera att hon äter kyckling) men jag sa att det fanns fisk burgare men också kyckling burgare. Men det ville hon inte ha. Hon sa också att jag hade rätt, att denna resa som halvvegetarian inte skulle hålla så länge. Så det blev en McFeast meny. Vi skämtade om att det var en ihoppressad kossa, som Jossan nämnt i onsdags.
Förresten är det inte häst i hamburgarna? Aja, ihoppressad häst då. Den slank ner fort. Så nu är hon nog tillbaka på köttätar vägen.
Vi satt där i kanske en timme innan vi gick tillbaka till stan och det sista köptes innan vi tog bussen hem vid 13. Två somnade på bussen så då blev det riktigt tyst. Hemma igen vid 14, skönt. Trött efter att ha gått i Vetlanda och skrattat. De tar på krafterna.

När jag nämnde för mamma att vi åt på McDonalds så brast hon ut "Ända där borta?". Som om det är långt från stan till Donken, det tar typ 10 min att gå. Vi människor kanske börjar bli för lata. Snart tar vi bilen så fort vi ska hämta posten 10 meter från huset..

Idol ikväll iallafall. Jag tror temat var Las Vegas, blir spännande.

PEACE

Night at the museum 2

Film nu! :D



PEACE

Göta Lejon, åt vilket håll?

Tittade på hitta.se och letade upp en karta för att se vart Göta Lejon ligger. Jag har ingen aning om det ligger söder, norr, väster, öster. Eller nåt. Och på kartan såg jag att det ligger en moské inte så långt ifrån Göta Lejon. Hur ska detta gå? Får ta pendeln tidigt på morgonen för att gå runt och leta efter byggnaden. Måste de placera den så långt ifrån allt annat? Kunde den inte legat typ vid sergelstorg...ungefär. Hade varit såå mycket lättare. Men jag tror nog att jag hittar. Stockholm är litet jämfört med London. Eller mindre. Så jag ska nog hitta.


Liten bild jag vet

PEACE

Det är bara torsdag

Vaknade runt 10 halv 11 av ett sms från mamma. Vi skulle ut i trädgården och kratta löv. Så jag klädde på mig och tog med mig Kim och Jossan ut. Så började vi att kratta.
Det var kallt. Blött. Det blåste och jag kunde bara tänka på att få sitta inne invirad i en filt framför en bra film med en kopp varm choklad i handen, det fick vänta. Men efter ca 2 timmar var vi klara och jag gick in och tog en dusch. Man känner sig inte so fresh när man har krattat löv precis.
Mamma har vait och hyrt film nu Night at the museum 2 som jag ska se ikväll. Såg ettan på bio. Jossan har sett denna men kommer inte ihåg om hon tyckte den var bra eller inte.

Snart är höstlovet slut. Lite synd. Lite bra. Har gjort så mycket nu halva lovet. Så dessa dagar som är kvar blir nog till att slappa. Och det är skönt det. Längtar lite till skolan. Eller jag längtar lite till skolan om vi ska göra ett radioprogram på praktiken som vi har nu i två veckor som börjar nu på måndag. Tror inte det är någon som fått en plats. Kanske en. Men jag hörde att vi som är kvar ska hålla på med radio. Eller ja vi som har valt radio vill säga. Jag hoppas att vi gör ett radioprogram, kan bli kul det..

PEACE

Höstlov

Just det ja! Det är höstlov! Eller ja, det visste ju JAG men har inte skrivit något här om vad som hänt sedan i fredags morse.

Fredag Slutade vid halv 12, gick upp och åt lunch. Träffade Johanna. Hon anmälde sig till studentmässan. Vilket jag och Linn redan gjort. Sedan åkte vi ner till stan och köpte en blomma och en chokladask. Vi tänkte gå runt och titta i affärerna vilket vi gjorde till en början tills vi fastnade på H&M och testade mössor, accessoarer, kläder och allt. Det slutade med att jag handlade en vit basker, ett svart diadem med rosett på och en svart "festklänning". Sedan åkte vi tillbaka upp till skolan för att hämta hennes lillebror. Åkte hem till henne och hämtade hennes grejer för kvällen.
Vi skulle varit hos Linn runt 4 men kom strax efter 5 hehe. Vi gjorde oss iordning och hade en massa skoj innan det var dags att gå till hotellet. Denna gången var inte lika kul som sist. Vi kom hem runt 2 halv 3, tror jag.

Lördag
Vaknade runt kavrt i 10. Linn hade redan varit vaken ett tag. Fick höra att jag pratat i sömnen, typiskt mig. Jag tog en dusch och så gjorde vi oss iordning. Vi skulle mött Martina utanför museet halv 12, vi ringde och ringde men fick inget svar så vi bestämde oss för att gå och handla det vi skulle. Vi tittade på filmer och på kvällen gick vi till Renée eftersom hon hade inflyttningsfest. Där var vi i någon timme och sedan drog Linn och jag till hotellet.
Denna dagen var det lite roligare. Inte så våldsamt som första gången förutom att någon tjej som var bakom mig höll på att trilla så hon slog till mig i ansiktet (detta hände när hon var bakom mig) och så höll hon tag i min kind och drog mig bakåt. Jag tog mig loss och allt gick bra. För mig. Inte för tjejen. Hon hamnade på golvet..Vi kom hem tidigare, runt 12, så vi gick och la oss.

Söndag Jag, Linn och hennes familj åkte till deras mormor och morfar. Vi åt middag, spelade spel, åt efterätt och pratade spökhistorier. Trevligt. När vi kom tillbaka tittade vi på filmer.

Måndag
Vi träffade Johanna igen och var ute och gick, lagade mat, spelade kort och umgicks. Mycket trevligt! På kvällen blev det film.

Tisdag Kommer inte ihåg så mycket av vad vi gjorde på dagen men på kvällen tittade vi på I'll always know what you did last summer, den var inte ett dugg bra. De tidigare dagarna har vi sett de två första som var mycket bättre och läskigare. Den sista var ett tappert försök på att försöka skrämma dess publik och den bet inte på oss. Linn som är mer "känslig" än jag när det kommer till skräckfilmer blev inte ens rädd. Effekterna var överdrivna och de var inte en behövda. De gav bara ett intryck av att filmen var falsk. Att det inte skulle kunna hända typ. De två första var simpelt gjorda och det räckte för att de skulle vara läskiga.

Onsdag
Vi vaknade halv 9 och vi bestämde oss för att somna om. Jag somnade efter ett par minuter. Inte Linn. Hon låg vaken. Jag vaknade runt halv 11 av att jag hade solen i ögonen. Det var inte Linn som dragit upp persiennerna (stavning?) för att på något konstigt sätt väcka mig utan solen lös in genom ett av dem små "hålen". Vi gick upp och åt frukost och tittade på filmen Girls Just Want To Have Fun, den var bra. Vid 2 åkte jag hem och på bussen träffade jag en som gått media men som gick ut nu i våras. Vi pratade.

Haft ett par mycket roliga dagar!

PEACE

Kan man vara halvvegetarian?

Min syster sa att hon är vegetarian nu. Sedan i lördags. Hon äter inte kött men sen kom bomben hon äter kyckling. Alltså är hon halvvegetarian...enligt henne. Jag är borta i ett par dagar och min syster går och blir halvvegetarian. Jag sa till henne att om hon ska vara vegetarian så ska hon inte äta kött men kyckling vill hon äta. Aja hon får vara halvvegetarian då. Hon sa också att hon inte gillade att äta kött, det kändes inte bra. Inte pga av djurrätt och sådant. Utan att hon inte gillade griskött och ko. Eftersom all mat är ihoppressat kött. Ja. Om du äter korv och hamburgare. Nej. Om du äter "rent" kött, alltså köttfilé och sådant liknande.
Jag nämnde också för henne innan hon la bomben om att hon äter kyckling att hon måste äta järntabletter och att mamma var tvungen att köpa både mat för oss köttätare och för våran lilla halvvegetarian och det brydde sig min syster inte om. Då blir det kyckling varje dag. Hon hade också ätit lite griskött härom dagen för att se om hon var säker eller inte, vilket hon var. Vi får se hur länge hon klarar detta. Nästa gång hon ätit kött kanske hon säger "Nä, men jag skulle bara testa om jag var säker på att jag skulle vara halvvegatarian eller inte"..Nej, nu ropar mamma att vi ska komma och äta mat. Och vad är middagen? Jo, kött. KÖTT.

PEACE

jag cyklade i ljusets hastighet...

Eller inte..Vi fikade vid 10 och jag fick slänga i mig den supergoda jordnötskakan Tom bakat. Linn stod och väntande utanför aulan. Jag frågade Astrid om jag fick låna hennes cykel, så i racerfart cyklade jag upp mot skolan. Utan jacka. Kallt.
Möter Linn och vi får vänta i ca 3 min. Vi anmäler oss. Jag cyklar lika fort ner till media för att fortsätta med JQUERY saken. Nu behöver jag dpck hjälp eftersom jag inte vet hur jag ska göra.

PEACE

Sista dagen innan lovet och...

...jag slutar vid halv 12 :D Riktigt fett najs!
Ska vänta på Linn så medan ska jag vara med Johanna som slutar vid 12 så jag hinner äta innan. Köttfärslåda. Har nog inte ätit det förut. Och jag säger fel hela tiden. Aja jag får skylla på att det är fredag och lovet börjar idag!!
Nu ska jag fixa med min JQUERY sak..

PEACE

"Filmen som skrämt upp hela USA"

Oh my! Såg detta på aftonbladets hemsida och jag bara måste se den! Om man sett Blair Witch Project och tyckte den var läskig, vilket jag tyckte, så kommer denna garanterat vara värre! Inte ens Steven Spielberg vågade se klart den! Och nyfiken som jag är så måste jag se den. Kommer jag säkert att ångra när jag ligger där i min säng och ska sova.
Filmen handlar om ett ungt par som börjar misstänka att det är ett spöke eller liknande i deras hus och de tar fram videokameran och börjar filma. Det som händer är obeskrivligt. Och jag har ändå bara sett en liten del av den. Påhittad? Kanske, vet inte om det stod att den var det. De nämner i inslaget att det är en lågbudgetfilm så att tolka från det så verkar den påhittad och hela kittet men om man tittar på klippen från filmen verkar det inte som det...

PEACE

Packa kanske man ska göra också :p

Kom just på att jag måste packa inför de dagar som jag ska vara hos Linn, hade totalt glömt bort det! Alltså att packa inte glömt att jag skulle dit, det har jag vetat hela tiden :p Som vanligt har jag skrivit en lista av det som ska med och den är lååång. Så mycket som ska med. Får se om jag klarar mig upp på bussen imorn haha Men tänk om allt inte får plats i bagen då? Oj, vad gör jag då? Tar en resväska? Nej, fy det skulle se knäppt ut att ha med sig upp på bussen och sedan vandra runt med en sådan i skolan.
Eller jag har ju bara en lektion, som är typ 1 h och 30 min kanske och den är nere på media men aja, allt ska ner i bagen om jag så måste sitta på den när jag ska stänga! :D Nej, vänta det var ju så man gjorde med resväskor. Äh jag får igen den. Jag är stark. Jag har muskler. Det klarar jag. Nu ska jag packa ner allt fint i bagen så att allt får plats och den blev megatjock.

PEACE


Religionsprov

Precis klar med provet. Det kändes bra och jag hoppas att det gick bra. Det avklarat och nu denna dagen och imorn kan man chilla. Najs! Har drama 20 över 10, har ingen aning om vad vi ska göra men hoppas att vi bara ska ha avslappning eller nåt. Det vore skönt.
Förresten min morgon började som vanligt tills jag skulle gå till bussen 20 i 8 då jag kommit ca 100 meter kommer jag på att jag inte har med mig nycklarna så jag får gå tillbaka hem och hämta nycklarna. Bara det tar ca 5 min. Sedan får jag skynda mig ner till stationen för att inte missa bussen. Hur skulle det se ut om jag kom en kvart innan religionslektionen slutar och jag får göra provet på max en halvtimme. Men tur som jag hade så hann jag med bussen för att göra provet. Tack och lov.

PEACE

Emelie...

..är duktig och pluggar inför provet imorn. Religion. Kristendom. Lite kan man ju. Får se hur det går. Är inte direkt pepp på att öva men om man vill få mer än G, om ens det, så får man öva, öva och öva. Så imorn ska jag ge mig en riktigt stor "lycka till"-spark i baken. Är det ens möjligt? Nej. Får be någon annan sparka mig ;p

Jag kan inte riktigt smälta att det är lov snart. Men lov är gööött :D Ska vara det första dagarna i Vetlanda med Linn, mycket skoj. På lördag har Renée inflyttningsfest och jag fick komma så ska se om Linn vill svänga förbi där en sväng isåfall blir vi upphämtade av Gabriella.
Nej, om jag vill ha mer än G på provet så får jag ta och fortsätta med att plugga...


PEACE

Onsdags svinis :p

Dagen var faktiskt bra, även det var en liten diskussion på engelskan men fika gjorde vi sista engelskalektionen för detta året. Jag hade med mig vaniljbullar som mamma bakat, mycket goda! Emma bjöd på chokladbitar som hon rusat ner till gallerian för att köpa :p Det var mycket gap och skratt.
Jag, Renée, Emma, Linda, Gabriella och ett par till åt lunch tillsammans. Sedan när alla skulle ge sig till sina lektionen satte jag och Gabriella oss vid Tom, Kristofer och Philip och snackade med dem. Det kom också upp ett par intressanta samtalsämnen under dagen haha Vid 13:00 gick jag ner mot media och satt där i kanske 45 minuter och tog sedan bussen hem vid 14:00.

När jag kom hem och var utanför ytterdörren skulle jag låsa upp dörren men jag kunde inte. Drog nyckeln åt fel håll, testade andra hållet. Fel det med. Håll på i ett par minuter innan jag kom in och när jag väl kommit in ska jag låsa dörren och vårat lås till dörren ser likadan på utsidan som på utsidan så man måste låsa på båda hållen med en nyckel och likadant hände det när jag skulle låsa. Det gick inte! Nyckeln fastnade och den låstes men jag kunde inte vrida tillbaka nyckeln så att jag kan ta ut den från låset. Så stod och försökte i ett par minuter där också innan det gick. Jag borde väl ha lärt mig det med låset nu när jag bott här i över ett år.

Förresten mamma vill att jag ska ta vaccin mot svininfluensan. Sedan skolan hade precis börjat stod det inte mycket om influensan och till slut "försvann" den från media. Det var nu när vaccinet kom som influensan tog fart i media igen. Jag tror inte så värst mycket på denna influensan. De flesta av de som fått svinis var redan sjuka eller hade ett "dåligt" imunförsvar. Jag sa till mamma att jag inte vill ta någon spruta och som jag sa tror jag inte så värst mycket på detta. Sedan om det skulle bli värre så kanske jag kan ta vaccin men just nu tycker jag att det är lugnt, iallafall här i Sverige.
När influensan knackat på våran dörr och stigit in så tog det inte lång tid innan jag läste att det var runt 800-1000 som dött av svinis i USA, men jag menar hur många invånare har inte dem? Ett par miljoner, miljarder eller hur många de nu är. Om det varit i ett litet land eller ett land med få invånare så hade det varit en sak, men i USA. Hallå. Det är inte ens hela New York. Så förstod inte varför det skulle bli så mycket om det. Men aja nog om svinis.


PEACE

Jag har en underbar vän!

På engelskan skulle jag titta hur mycket klockan var och då såg jag att jag fått ett sms, kollade vem det var ifrån. Jag öppnade smset och möttes av något fantastiskt som gjorde att alla bekymmer var som bortblåsta och dagen lyste upp. Väldigt fina ord och en bra dag att få något så fint sagt om en. Jag tycker verkligen detsamma om denna personen! Du får mig att le. Skratta. Gråta.
Jag är väldigt glad att jag fått chansen att ta del av din vänskap. Alla minnen, dem glömmer jag aldrig. Dem kommer jag att låsa in i inom mig och bevara dem för framtiden. Ta fram dem när jag känner mig nere och så blir den nedåtvända minen uppåtvänd, ett leende.
Du är ljuset i slutet av en mörk tunnel.


Och du..jag älskar dig också.




I skolan

Har ljudmedier just nu och skriver frågor till två stycken intervjuer som jag fixade igår. Duktigt va? Fick uppgiften igår och jag har fixat två av 4 stycken intervjuer redan första dagen. Stolt. Men bara för att det går så bra i början så kommer det säkert att gå dåligt precis i slutet men jag håller minen uppe och hopaps på att jag har turen på min sida och att allt går bra. Skollunchen idag är högsbosoppa och broccolisoppa. Vad är högsbosoppa egentligen? Sökte på google men fick inte fram någon bra bild. Bara bilder på fast föda. Nej, om jag ska ha turen på min sida hela tiden så får jag ta och återgå till mitt arbete.

PEACE

Bara måndag?

Kom på en sak just nu. Det är måndag. Inte tisdag som jag trott nästan hela dagen. Både positivt och negativt men mest positivt för då har jag en extra dag att öva inför religionsprovet som vi har på torsdag. Och negativt för jag vill ha lov. Här sitter jag på mitt rum framför datan och övar eller sliter inför provet. Jag har ont i nacken och är trött. Ska snart ta en kopp varm choklad. Det förtjänar jag. Efter allt slit så.
Sitter och försöker "publicera" en video i movie maker. Alltså spara den som en fil och inte bara "spara som", aja orkar inte förklara..Det vill inte funka, eller det går men när man ska titta på den så blir det svart efter ett tag och så vill jag inte ha det. Försöker en gång till...

PEACE

I skolan...

... och har ljudmedier. Planerar inför självkörningen. Mitt tema. Familj. Intressant faktiskt. Själv har jag en stor familj på 6 pers och ibland 7 när Kim är hos oss. Mamma får ställa upp. Sedan ska jag hitta något ensambarn och det känner jag ett par stycken sen om de vill ställa upp är en annan femma. Fick förslag på att intervjua några som blivit föräldrar i ung/gammal ålder. Ska hitta någon bara. Vet inte om jag känner någon. Och en som inte vill ha familj, barn och sånt kan jag också intervjua. Hmm hur många har jag nu..4 va? Ja. Tror det skulle vara 4 stycken intervjuer om jag fattat rätt.
Sedan ska jag ha musik också. Tänkte om jag skulle låta de i klassen få välja en låt var och sedan väljer jag ut typ 10 st eller nåt. Ja så kör vi. Detta kommer bli bra. Det känner jag på mig.

PEACE

Joel snart 5 år..

...har gjort det igen!
Joel: Jag ska spola ner mig själv.
Vad han menar med det förblir ett mysterium men innan han sa det pratade han om något om mörka krafter och om spel..

Nu One Tree Hill.

PEACE

Emelie + syster lagar mat

I köket doftar det gott. I ugnen står dagens middag och svettas, tacopaj. Mums. Senast jag åt tacopaj var faktiskt igår, hah mamma tyckte den blev så god så hon ville ha det idag igen så Jossan och jag fick ställa oss och fixa till en smarrig paj. Det riktigt vattnas i munnen och om ca 5 min får vi hugga in. Jag har en speciell bit som är min. Där det inte är någon gegga över, geggan består av creme fresh, majonäs och sånt. Majonäs är inte min grej. Även fast det bara är 2-4 msk majonäs i geggan så är det fortfarande inte min grej. Har säkert ätit majonäs utan att veta om det, alltså lite majonäs blandat i med något annat. Det man inte vet skadar en inte. MEN detta med tacopaj och 2-4 msk majonäsgegga visste jag om oh ja och då skadar det mig :p
Nej nu har de 5 minutrarna snart gått.

PEACE

Gospel

Gospelbolaget hade konsert i Allians Kyrkan idag vid 18:00. Jag var där. Träffade Filippa så satt med henne. Dem alla var riktigt bra! Gillar verkligen gospel och detta var tro det eller ej första gospelkonserten jag varit på. Har bara sett på tv förut så det var stooor skillnad. Dock var min tinnitus inte så rolig i slutet då de tog i och det skrek till lite i örat ibland men det var inte så farligt. Efter det var jag tvungen att gå, skulle vara med Issa. Så gick hem och sedan blev jag upphämtad och jag och Issa tittade på Körslaget.
Innan konserten var jag med Bella en stund och vi filmade delarna då hunden är med, Qassi (tror han stavas så). Det gick jättebra, Qassi var duktig och belönades med hundgodis. Jag har haft lite ont i kroppen, eller mest i armarna och ryggen, eftersom jag krattade löv i förmiddags. I ca 2 timmar var jag ute och det tar på en men lite motion är alltid bra.

PEACE

Snart..

..idol med Michael Jackson tema. Spännande. Missade förra veckan men hörde att hon Karolina åkte ut, rätt bra det hih :p Nu börjar det :D

PEACE



Oh my! :O Inte visste jag att Jordin Sparks vann American Idol 2007, jag trodde hon bara kom fram från ingenstans som en del andra aja man lär sig något nytt varje dag!


"Kan älgar klättra i träd?"

Läste Dessies blogg nyss, lamt jag vet. Aja nu till saken. Jag scrollade ner, brukar inte "läsa" så värst mycket men när jag kom till en bild på McDonalds mat stannade jag upp och läste. Hon har ätit en heeel meny på Donken, woow haha Duktigt gjort tänkte jag, men sedan såg jag att det också stod att hon inte skulle äta förrens på lördag. Fy fy. Vart är världen på väg? Snart kommer vi alla köra på latte dieten och ingen mat kommer att behövas. Det hoppas jag att det aldrig händer.

Men iallafall det är fredag och innan på multimedian har vi börjat med att vi fikar varje fredag runt 10. Så idag var premiären. Det var Linn och Renée som bjöd på morotskaka och chokladbollar. Mycket gott. På mum håller vi på med vårat fotogalleri för internet. Jag har alla bilder färdigredigerade och håller på med designen, det går sakta men säkert fram. Skollunchen var pastagratäng med skinka typ. Och nu har jag håltimma i x antal timmar *suck* och sista lektionen är naturkunskap i en timma.

Ska vara med Bella när jag kommer hem, blir att titta på det som vi spelade in igår förmodligen. Vi pratade igår när vi gick i skogen om ett gammalt minne sedan ett antal år tillbaka. Då jag, Bella och Carro brukade vara i skogen lite då och då och en gång var det under jaktsäsongen och vi var vid ett sådant vakttorn (heter kanske inte så) och då pratade vi om älgar och då hade jag tydligen frågat
Jag: "Kan älgar klättra i träd?"
Bella eller Carro: "Nej"
Jag: "Bra då klättrar vi upp i ett träd!"
Tydligen så hade jag varit rädd för att vi skulle stöta på en älg i skogen mitt under jaktsäsongen. Detta var då för ett antal år sedan och jag har absolut inget minne av det, men Bella och Carro kommer alltid ihåg vad jag har sagt och när jag har sagt det och tydligen så har jag sagt en massa konstiga saker så medans mitt minne är fresh nu så skriver jag ner två stycken.
"Vi vill se grisarna, vi vill se grisarna!" Första gången vi skulle se filmen Grease i skolan, detta var typ i årskurs 3 på mellanstadiet.
"Kommer imorgon, väcker er tidigt" Detta sa jag när jag blev sur på Bella och Carro, det var nog också i 3:an men givetvis kom jag inte tidigt nästa morgonen och väckte dem haha. Kommer inte på något mer, men om jag frågar Bella så har hon säkert ett par kommentarer som jag sagt.

PEACE


I skogen med Bella och Emelie

Kom hem för ca 30 min sen efter att ha varit med Bella i skogen och spelat in en liten skräckfilm typ. Vi körde på improvisation, alltså vi skrev inget manus. Och det är bara vara en person (jag) som är i skogen och blir jagad. Till det är det inget tal utan sådan typisk skräckmusik kanske eller iallafall så att man får den känslan. Vi hade mycket skoj, jag höll på att snubbla en två gånger. Och sedan var vi bara allmänt flummiga. Men sedan blev det mörkt men vi var också rätt klara då. Sedan runt halv 7 gick vi och hämtade Quassi (tror han stavas så) Bellas pojkväns systers hund. En jättesöt hund. Och sedan gick jag hem.
När jag kom innanför dörren luktade det något gott. Det var Jossan som stod och bakade tuppkaka eller hon var typ klar hon skulle bara ha på den dära smeten över och sedan klart! Tittar just nu på Halv åtta hos mig som snart är slut och då blir det att titta på Inlåst.

PEACE

"Jag har inte vart här förut"

Denna morgonen var det lite skillnad på jämfört med alla andra morgonar som för det mesta sett likadana ut. Men eftersom denna inte är likadan som de andra så började den faktiskt med att jag mådde skit rent ut sagt. Hade världens migrän och var helt spyfärdig (kanske inte så trevligt). Kroppen gjorde också lite ont så jag funderade på att stanna hemma men fortsatte att göra mig i ordning och så, dumt kanske? Aja, jag tog två st Ipren och hade bärjat att må lite bättre så gick jag till stationen och hoppade på bussen. När jag kom till skolan var känslan av att man ska spy borta men migränen satt i lite. Tills vi hade Drama, någon gång under den lektionen släppte det. Tur det förlektionen, som är 1 h och 30, var riktigt rolig. Vi fick först en mening och sedan skulle vi mima i kroppsspråk det som stod på lappen för de andra, alla samtidigt då. Sedan skulle vi ta in pratet och vi fick en annan lapp med en annan mening på. MEN vi fick bara säga de orden som stop på pappret. På min lapp stod det "Jag har inte vart ähr förut" Vi fick säga det med olika känslor i annan ordning men just de orden skulle vi använda. Det var där det roliga kom in. Och på så många olika sätt en mening kan sägas och uttryckas på. Riktigt intressant.
Nej nu ska jag ta och äta middag och sedan vara lite med Bella och flumma runt.

PEACE


Ps. Använde vinterjackan idag och tur var det för kallt var det!

Snart vinter?

Igår fick vi våra böcker på religionen, efterlängtat. Den bar färgen rosa-lila, fint tyckte jag. På lektionen gjorde vi inte så mycket efter att vi fått böckerna. Efter det var det dags för svenska, jag redovisade min bok inför en liten grupp och det gick bra, kändes bra iallafall. På engelskan fick vi sitta i två grupper och diskutera olika ämnen. Vi delade först in oss killar för sig och tjejer för sig, lamt kanske. Men Emelie R bytte till killarna när hon fick veta att vi andra tjejer valt att prata om män. På pappret står det frågor om ämnet och som sagt hade vi män och det var mer frågor som "Do men behave badly?" och viktiga frågor typ. Det var mycket skratt från våran sida. Allt ska inte nämnas.
Iallafall idag då, så hade vi bara engelska men det var inte så mycket jobb där inte. Vi tittade klart på Oliver Twist och sedan gick vi till aulan för att kolla på konsert typ. Det var skoj, mycket underhållande. Dock fick jag sitta och hålla för ena örat eftersom det verkligen skrek i örona ibland, jag som har tinnitus. Och ibland fick jag även hålla lite för båda. Så att jag inte tar och går och blir döv vid snart 19 års ålder. Runt 11 åt jag ocg Renée lunch med Linda från engelskagruppen och en av hennes kompisar. Skinksallad och fralla, jag gillar inte skinksalladen så jag tog lite stekt potatis och en liten fiskbit från igår. Det bar sedan av ner till media där jag hjälpte Renée med hennes prator till radioprogrammet. Försökte att få tag på Issa, men det gick inte så bra. När Renée var klar gick vi till H&M en sväng där jag köpte foundation och sedan fick jag se hennes och Anderas nya lägenhet, mysig var den. Blev upphämtad av Issa vid McDonalds och sedan hemskjusad. Medan jag stod där utanför Donken så kändes det som om det bara blev kallare och kallare. Fötterna domnade nästan bort. Kroppen skakade. Näsan rann. Och när jag trodde att jag skulle frysa ihjäl kom hon, tack! Vintern kommer väl snart, hörde att i Nässjö var det snö. Imorgon tror jag att jag tar vinterjacka.

PEACE

Jag är lycklig!

WOHOOO!!!
Har fått tillbaka datan nu! Alla filer är räddade och datan är så gott som ny! Jag är så lycklig just nu, Livet lever! Och ja jag kallar min laptop för Livet, lamt. Aja jag är lycklig och det är det viktigaste :D

PEACE

Förresten kom på en sak..

..att på religionen arbetade vi med olika sekter. Om man kanske tar det som tema på självkörningen fast då måste jag hitta personer att intervjua men det är bara att googla! Kan bli rätt intressant, själv tycker jag att det är väldigt intressant. Ska ta och googla nu då :p




Eller kanske inte, sökte på google och det kom bara upp en massa annat. Vi kastar den idéen i papperskorgen och jag får tänka vidare.

PEACE


Fantasilös är vad jag är just nu

Idag när jag vaknade eller rättare sagt när mobilens alarm ringde så var det varmt och gott under täcket och så kommer ena foten utanför och den kalla atmosfären går genom benet och hela kroppen, jag ryser till. Tvingar mig själv att gå upp, vill inte men måste. Morgonen ser likadan ut som alla andra. Vaknar. Gör mig iordning. Går till bussen. Och idag såg morgonen också ut så. När jag klev in i mediaprogrammets byggnad var det för det mesta släckt och Niklas gick runt och tände. Jag var först av eleverna klockan var ändå och det brukar vara folk här vid den tiden. När jag kommer ut från toaletten så har Veronica också kommit. Och en stund efter det börjar det att komma fler och fler. Första lektionen för dagen är ljudmedier. Min grupp och jag gör klart det lilla som är kvar på sketchen, det tar ca 10 minuter till en kvart. Sedan går vi in till Komvux och tar en fika och nu sitter jag här helt fantasilös när jag ska komma på ett ämne som mitt självkörningsprgram ska ha. Tänker så det knakar, måste tänka mer men då spricker väl skallen på mig. Fick ett förslag av Veronica nyss på facebook, rocktema..Skulle ju funka bara att det är så vanligt och jag vill ha lite mer udda fast ändå något man kan prata om och ska ha intervjuer med så allt måste funka ihop. Äh får se vad jag kommer på.

Och idag får jag troligtvis ta hem datan, wiho. Fick höra att det nästan var klart igår.

PEACE


Dagar blandat med lite kaos och skratt blir en riktigt bra helg!

Tillbaka i skolan igen efter en helg i Vetlanda. Har då inte varit hemma sen i fredags morse. Här kommer helgen.

Fredag
Skola, sedan hos Emelie R. Skulle ha sett på de 5 sista avsnitten av sista säsongen på Torchwood, men vi avbröt när vi sett det 4:e. Varför? En inte så trevlig sak hände som gjorde att man inte kunde fortsätta titta. Till det hade vi "kaffe" som egentligen var coca cola. Sedan godis. Sent la vi oss.

Lördag
Vaknar runt 10, går på toa och sedan somnar om. Vaknar igen runt 11, vi går upp och äter frukost runt 12. Vid 15 började vi gå. Emelie skulle till ÖB och jag skulle hem till Linn K. Hennes pappa hade kommit förbi och lämnat nyckeln så att jag kom in. Men eftersom min packning var så tung så tog det ca en timme att ta sig från Bäckseda till Vetlanda centrum. Och innan jag svängde in till deras "gård" kommer Linn med sin mamma, syster och bror i deras lilla röda bil. Vi går upp. Jag rusar in på toaletten. Tar sedan en dusch. Gör oss i ordning inför kvällen. Runt 18 och 19 kommer Martina och kort efter det så kommer Johanna.
Vi beger oss till Chili Thai där vi ska möta upp Victor och Linda. De är sena. Vi går lite fram och tillbaka och tillslut kommer dem. Vi går in och får ett bord. Beställer. Jag och Linn tog kebabtallrik från barnmenyn, jag vet kanske man inte ska göra på en thai restaurang men det var sy mycket av den andra maten och vi var inte så jättehungriga. De andra tog buffé. Men Linn och jag tog också en efterätt, glass med kex och chokladsås, åt hälften och sedan fick Victor resten. Runt 21 lämnade vi Chili Thai och går hem till Linda, sjunger och spelar gitarr. Jag, Linn och Johanna gick till Pressbyrån och köpte tuggummi. Går sedan hem till Linn en sväng och bestämmer att vi ska möta de andra vid Hotellet. De är sena..igen. Vi sitter inne och pratar lite. Det är lite folk men med tiden blir det fler och fler. Tillslut kommer de andra. Men lämnar oss lika fort. Jag, Johanna och Linn går upp på dansgolvet som har börjat fyllas med dansande människor. Än så länge är allt bra. Men med tiden och ju mer människor det kommer blir det kaos. Till slut proppfullt. Man får lite smällar här och där. I huvudet, vid ögat, ryggen, benen och man hunsas hit och dit. Golvet är kletigt av öl, dricka ja allt. Allt har jag inte med, men det var verkligen kaos. Allt som allt så var det en rolig kväll.

Söndag
Mitt lår som gjort så ont sedan jag fick en smäll. Jag kollar och ser ett blåmärke lika stort som en baseboll och ont gör det fortfarande. Annars mår kroppen bra. Vi åt frukost och gjorde oss iordning och går till Willys för att köpa Ben and Jerry's Phish Food och Emilia köper en latte på Pressbyrån. Vid 14 skulle vi hem till Linns pappa i Bäckseda för att äta middag. Efter middagen bestämmer jag, Linn och Emilia för att gå ut en sväng men när vi lämnat huset och är precis framme vid en sjö så börjar det att regna först duggar det men bara efter ett par minuter så blir duggregnet till ösregn. Vi stannar i ca 5 minuter innan vi går tillbaka. Väl vid huset är vi nästan genomblöta. Eftersom Linns mamma skulle hem och hämta tvätten får vi åka med. Vi gör ett kort besök inne på Hemmakväll och köper lite godis. Det blir film, 17 again, riktigt bra. Efter det tittar vi på en lite läskigare Jag vet vad du gjorde förra sommaren, Linn var rädd största delen av filmen medan jag bara satt där och skrattade lite då och då. Innan läggdags blev det att lyssna lite på musik och prata. En riktigt bra helg!

PEACE

Skratt och "Emelie är kärlek"

Jag vaknade med en fruktansvärd huvudvärk. Tog två Ipren och gjorde sedan iordning mig och denna morgon skilde sig från alla andra. Vad? Jo, jag fick skjuts till skolan. Och bra var det eftersom jag skulle ha med mig både en massa muffins och sedan en laptop. Lasse blev glad och han gillade muffinsen mycket så ett gott tecken. De andra gillade dem också. och Ninnis smile när hon fick veta att jag hade med mig dom var ett av dagens bästa. Jag pratade med Patrik om datan och han sa att han kunde, så man hoppas att filerna går att rädda nu.
Bella hade smsat och ringt mig, snacka om att jag blev glad när det stod att jag hade två missade samtal haha aja, jag ringde snabbt upp henne och hon hade precis kommit in till Vetlanda och jag fick åka med henne hem men först skulle vi till Expert och se om de hade någon firewire sladd, Bella som skulle ha. men vi visste inte om hon hade ett sådant uttag till sin data så vi åkte tillbaka till media och hon ringde sin pojkvän och frågade och eftersom vi har typ likadana så sprang jag in och tittade. Visste inte hur en firewire uttag såg ut så frågade Patrik sprang sedan genom media in till ett redigeringsrum och frågade Kristofer om (pekar på en sladd) det var en firewire sladd. Vilket det var typ. Sprang sedan ut till parkeringen och då hade Bella ringt mig. Missat samtal igen. Hennes data hade ingen firewire men hennes pojkväns data hade det så vi åkte tillbaka till Expert och köpte en sladd och åkte sedan hem.
Väl hemma skulle Bella gå på toa och så blev hon inlåst haha så vi skrattade eller jag mest. Sedan åt vi mat och snackade, usch så kul det var haha

Förresten så kommer jag med en mening från min snart 5 årige bror Joel igen. "Emelie är kärlek" sa han, så sött sedan skrek han "EMELIE ÄR KÄRLEK"..oj oj jag tror min bror älskar mig! haha jag älskar dig också käre bror.

PEACE till alla

I <3 Baking

En ljuvlig doft fyller hela huset medan jag står i köket och diskar det sista. Det doftar muffins. Muffins som jag ska bjuda klassen på imorgon. Pratade om cupcakes men det är för jobbigt att frakta. Med tanke på att jag ska ha med mig min lap top också. Men hoppas dem uppskattas ändå! Tänkte att vi äter dem under religionslektionen och så klart ska min lärare Lasse få smaka också. Hoppas han tycker det är okej att jag bjuder på fika. Men han är snäll så jag tror att han tycker det är kul. Baka är verkligen något jag gillar. Att skapa ett konstverk även om man inte alltid lyckas, man lär sig och med tiden så sitter det. Och experimentera med ett recept, lägga dit något annat eller ta bort något ibland, och sedan se hur det blir. Och sedan mina offer, testsmakarna. De är viktiga.

PEACE
En bild på mina muffins

Fortfarande i skolan *suck*...

..har slutat, vilket är bra men måste vänta tills 14:00. Killarna spelade "hjärntvättar" musik innan. Så mycket troligt att min hjärna kommer vara mos tills imorgon haha På engelskan tittade vi på film, Oliver Twist. Läst boken på engelska. Mycket bra. Dock hann vi inte se klart filmen idag så förhoppningsvis ser vi resten nästa vecka. Dagens lunch var drumsticks, kyckling lår typ, och ris. Mycket gott tycker jag. Längtar tills helgen som är rätt fullproppad.

PEACE

In school

Sitter i skolan, väntar på att engelska lektionen ska börja (9:35). Och glömsk som jag är så glömde jag att ta med mig laptopen. Aja, är ju en dag imorgon också :p
Hade läxa idag i engelska. Skulle skriva en dikt och välja ett tema från filmen Bowling For Columbine som vi sett för ett par veckor sedan kanske. Jag slet som ett djur igår med att få ihop något och den blev rätt bra tycker jag. Inte så lång men det stod inte hur lång den skulle vara så. :p Nej, nu ska jag dra mig upp till skolan.

PEACE


Desperate cupcakes :p

Nytt på min design. Datum och tid under rubriken. Nu slipper jag skriva ner datum och tid själv.
Desperate Housewives har säsongsstart idag så det har precis börjat. Det känns lite utdraget ibland men är ändå en bra serie tycker jag.
Idag på svenskan pratade vi, eller en del av oss. Om att de är sugna på mina cupcakes. De med bara choklad, mums. Så ska kanske ta med mig de på torsdag till skolan. Får se om jag hinner att baka imorn. Men kanske på tiden att man tar upp bakandet igen. Gjorde ju chokladbollar med min lillebror för någon vecka sedan, men det är så lätt. Jag vill ha en utmaning! Där man får göra lite saker och man blir lite smått galen på att man vill att ens verk ska bli perfekt.
Ska återgå till Desperate Housewives nu.

PEACE

Brr, cold, cold...

Tisdag 6 oktober 2009 10:22
Sitter i skolan och det är iskallt! Värme tack! har ljudmedier, redigerar sketchen. Lunch vid 12, sedan religion, svenska och sist engelska.
Kom på en sak, skrev ju om att jag hatar källare. För någon dag sedan, eller kväll då. Klockan var runt halv 10, jag gick ner i källaren för att hämta kläder inför nästa dagen. Jag tänkte "Tänk om något händer nu? Tänk om det är något som gömer sig där nere som väntar på att jag ska komma nerför trappan"..Ja nu hände det ju såklart inget. Det är bara tankar som kommer då när man skrämmer upp sig själv och allt sånt. Paranoid man är. MEN jag vågade att gå ner när det var mörkt ute. Dock klarade jag inte det helt. Med tanke på att jag skrev att jag bara vågar gå ner när det är någon hemma och det är ljust ute. Så helt har jag inte överkommit källarskräcken.
Och jag har inget visdomsord från min bror idag. Han har inte sagt något vist nu sen i söndags, men det kommer väl. är så himlans hungrig just nu, det är potatisgratäng i skolan, rätt gott. Får stå ut ca en timme till :p

PEACE

Still monday, different time

18:16
Har varit lite halvtrött idag och därför lite småsur också. Olika anledningar. Som vanligt händer det inte så mycket på måndagar för min del. Rätt skönt. Skolan gick lite upp och ner. Ena stunden bra och andra stunden mindre bra. Som vanligt blir man dömd innan man fått säga sin sida. Var inte på det viset jag menade men man reagerade innan man hört hela storyn. Aja..that's past. Man får ta och blicka frammåt. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. 
Pratade med Niklas om min data som krashade. Han sa att Patrik skulle nog kunna fixa det och rädda alla mina dyrbara filer. WOHO! Och gratis med. Och att jag fick låna hårddisk som alla filer och sånt läggs in på. Helt fantastiskt! Så på onsdag ska jag ta med mig lap topen till skolan och kolla med Patrik. På ljudmedier spelade vi in våran sketch, gick rätt bra. Det var mycket skratt och konstiga samtalsämnen haha. Vi är också klara med radioteatern, vilket känns skönt. Det blir lite jobbigt efter ett tag att lyssna på samma sak om och om igen. Var en vecka sedan jag lyssnade på den så kommer inte ihåg exakt men tror att den blev bra redigerad och så.

PEACE


Monday you can fall apart

Måndag 5 oktober 2009 8:30
Dock vet jag inte vad klockan är, datorns klocka funkar inte, men jag kan tänka mig att den är runt halv 9 eftersom jag kom ca 20 över och jag har varit här i ca 10 min så det får stå att klockan är 8:30.
Skulle gått på GO igår, tror det hette så. Men det blev inte av. För det första var jag ändå ganska trött och min syster, Jossan, behövde öva på sitt prov. Jossan gick i fredags med en kompis och hon tyckte det var kul. Och det fick ett rosa band runt armen :O Snacka om att jag blev avis. Rosa, inte skrikrosa och inte babyrosa utan "vanlig" rosa. Tänk att ett rosa band kunde jag haft runt armleden just nu..aja det var ju egentligen inte därför jag ville gå på GO. Jag tyckte det verkade kul efter vad min syster och hennes kompis berättat för mig och det var bra musik. Kommer väl flera gånger skulle jag tro.
Måndag..första dagen på en ny vecka. Måndagar är inte direkt min grej liksom. Måndagar är sega. Måndagar är en evighet. Måndagar är tråkiga osv..och där slutar inlägget eftersom jag inte har något mer vettigt att skiva :p

PEACE

Kanelbullens dag och min poetiska bror

Söndag 4 oktober 2009 16:15
Det är kanelbullens dag idag. GRATTIS ALLA KANELBULLAR! Njut, ni lever..tills en människa sätter tänderna i er. För mig har det inte blivit några kanelbullar idag. Visste inte ens om att det var denna dagen idag förren jag kom att jag läst det nu i veckan någon gång. Aja, idag vaknade jag med världens huvudvärk men det är ingen nyhet det inte. Jag lyssnade på musik en stund och gick upp runt 10-11. Hängde då med mamma och handlade. Hade tur som kom hem precis när det började att regna lite smått. Kom och tänka på en sak, vi pratade om olika sorters biblar på religionen i torsdags och kom på att vi hade en hemma som heter Minutbibeln, en förkortning på Bibeln och så står det lite förklaringar och lite roliga saker i den. Så där satt jag ensam på golvet och fnissade en stund. den var riktigt intressant också, då det står lite av författarens "tankar" och sådant vilket var skrivit lite halvironiskt på en del ställen.

Min snart 5åriga bror kom nyss med en klyftig kommentar "Skjut hennes hjärta". Något poetiskt kanske? Min bror framtida poet? Framtida kärlekspoet? Hmm, får se vad som framtiden bär. Tycker att min bror väller ut sig en massa visa kommentarer. Sådana eftertänksamma, lite mystiska. Han är lite miljömedveten också. han klämde ur sig denna kommentaren "Jag ska sopa hela naturen" när vi gick hem för ett par veckor sedan. Kanske ska börja med att skriva ner något min bror sagt varje gång jag skriver ett inlägg..hmm. Nej nu ska jag ta och rota runt i frysen och se om vi har några kanelbullar..

PEACE

Lördag. Thrillerfilm. Körslaget. Ensam. Motorsågsmördare.

Lördag 3 oktober 2009 20:59
Natten tills idag var lite halvkonstig, kunde inte sova riktigt och när jag väl somnade drömde jag en konstig dröm. Där jag och ett par till vandrade runt överallt och plötsligt ploppade vi upp på ett annat ställe och jag höll på att bli påkörd av ett tåg någon gång och vad menas med det? Kanske ska titta upp vad som betyder med att man har en dröm där man nästan blir påkörd av ett tåg men klarar sig med ett hårssmån (eller vad det heter). Aja vaknade somnade, vaknade somnade, så såg min morgon ut. Men runt 10 bestämde jag mig för att "vakna" jag satte på lite musik i öronen och ca 45 min senare gick jag upp och satte mig med min bror Joel och tittade på barntv, Nickelodeon haha. Vid 12 ringde jag Bella, som vi bestämt. Och ca 1 h och 30 min senare begav jag mig till henne. Vi tittade på thrillern Cold Creek Manor. Faktiskt inte ett dugg läskig eller obehaglig. Snarare rolig på en del ställen. Allt som allt var det en bra film tycker jag. Efter det satt vi och drömde oss bort med att titta på en massa lägenheter och vi hittade en del GRYMT fina! Runt 19:00 begav jag mig hem och fann hela huset nersläkt "Vad är det här?" tänkte jag. Men då kom jag på att mamma, Göran och Isak skulle vara hos ett par kompisar och Joel sover hos ett par människpr. Min syster vet jag dock inte vart hon är, konstigt? nej inte direkt. Hörde att hon igår var vid Skyttecentret med en kompis och mamma blev lugn, hennes kommentar "Men det är ju bra, det är ju något kyrkligt där idag"..aja..
Jag gillar inte direkt att vara ensam hemma när det är mörkt ute, ensam i ett hus med källare. Jag hatar källare. Källare för mig är som en riktig skräckfilm. Så jag undviker att gå ner dit helst och om jag måste gör jag det när det är ljust ute och någon mer är hemma. Paranoid? Mm, kan man säga hahah..Jag tänkte att jag skulle ringa mamma för att se när hon kommer hem men när jag slagit nummret och det kommer en ton i telefonen hör jag hennes ringsignal från en annan del av huset. Hon brukar ha med sig sin mobil så det var riktigt konstigt att hon inte hade det. Jag tänkte att jag skulle ta och titta på Körslaget, så när tvn var på kunde jag inte hitta kontrollen. Letade genom hela nedervåningen men så hittade jag den tillslut i badrummet. Och vad gör en tvkontroll i ett badrum?! Det får jag nog aldrig svar på.
Nu sitter jag bänkad framför tvn och tittar på Körslaget. Ensam. Huset är tomt. Lamporna är tända. Tvn är på. Ute är det mörkt. Det fattas bara en psykopatisk motorsågsmördare. Men kvällen är ung och allt kan hända...

PEACE

No title

Fredag 2 oktober 2009 16:09
Och ja jag kom inte på någon bra rubrik. Mobilens alarm ringde vid 6:30, jag gick upp och tog en dusch. Gjorde mig i ordning och vid 7:35 gick jag till bussen. Denna fredagen hade jag bara en lektion som är mellan 2-3 timmar lång. Vi redovisade våran uppgift där de flesta gjorde någon form av spel. Jag och Astrid gjorde ett resespel om London, gick bra. Vi fick sluta 20 minuter tidigare alltså vid 11, vi åt lunch och sedan mötte jag upp med Linn K. Hon skulle ge mig pengar så att jag kunde beställa våra biljetter. Vi stod och snackade en stund sedan kom Martina och det snackades en stund till. Jag begav mig ner mot media. Jag hade inte lektion men eftersom jag hade ca en timme tills bussen gick så hjälpte jag Emelie, som hade lektion, med att vara assistent. Hon skulle fota höstbilder, så jag hjälpte som sagt till. Bilderna blev bra.
Vid 13:00 gick bussen från Vetlanda. Och ca 40 minuter senare var jag hemma. Det hände något med mammas tand, havla "gick av". Så hon ringde tandläkaren. Och eftersom de renoverar hos tandläkaren här fick hon åka till Landsbro och jag fick ta hand om mina småbröder. Den ena sover och den andra sitter tyst framför tvn, men han kommer ut till köket och gör mig sällskap då och då.
Just nu sitter jag och snackar med pappa på msn, konversationen handlar om jul. Jag älskar julen men inte pappa haha han tycker att det är ett ända stort kommersiellt jippo. Och så skojar han och säger "dom borde införa arbetsstopp på julafton på alla sjukhus..ingen får jobba för dom måste vara med familjen..o sen får folk dö bäst som dom vill..haha..ingen får hjälp". Det fortsätter med "sen kan hela Sverige se på Kalle Anka medans gammelmormor dör i en hjärtattack...hehehe o inga ambulanser ska finnas tillgängliga på julafton..dom ska vara hemma med sina familjer..hehe...kanoners..eller e det bara ensamma stackars människor som jobbar på sjukhus o kör ambulanser ,tåg,buss,flygplan..you name it...ja...så måste det vara..är helt säker på det..haha..vad tokigt det kan bli i Sverige". Är min pappa crazy? Ja. Men jag älskar honom ändå :) :p Så på jul ska alltså pappa jobba. Trevligt. Jag är ju hos mamma då så det gör mig inget. Julen är årets höjdpunkt. Släkten träffas och är allmänt trevliga, det bakas här och det lagas mat där. Sedan bänkar man sig framför tvn och tittar på Kalle Anka och alla julsaker som går på tv. Man äter julgodis och julmat. Man dricker julmust. Man öppnar julklapparna som ligger under granen. Huset är pyntat och utanför faller snön. Eller ja snö på julafton har vi då inte haft på ett par år men drömma kan man! Åh vad jag längtar till julen nu!

PEACE


What happens when the numbers run out?

Torsdag 1 oktober 2009 18:59
Såg nyss klart på filmen Knowing med Nicholas Cage i huvudrollen. På baksidan av filmen läser jag "...en andlöst spännande och oförutsägbar domedagsthriller". Det står också "Tänk dig en hemlighet som har legat begravd under jorden i 50 år. En kryptisk lista som med kirurgisk precision har förutspått de största globala katastroferna under de senaste fem årtiondena. Hur skulle du skydda dina nära och kära från nästa olycka på listan? Och hur skulle du förbereda världen på den allra sista, slutgiltiga katastrofen?". Innan jag märkte att det var en thriller så står det längst ner på filmen att det är en action film så jag tänkte "Hmm, det kanske är en sådan där fartfylld actionfilm i stilen med Jason Bourne filmerna, National Treasure och de andra stora actionfilmerna"..MEN nej, medan jag satt där och tittade märkte jag att det inte alls var en sådan action film utan att den var rätt obehaglig. Det visades att den dära listan med en massa nummer var en flicka som skrivit för att antagligen "varna" någon där ute om vad som komma skall. Hon kunde också höra en massa "människor" viska i hennes huvud och berätta saker för henne. "Viskfolket" kallades dem av huvudrollens son. Sonen, Caleb var en av de utvalda som skulle räddas från den sista katastrofen.
Nu avslöjade jag en del, själv tycker jag att den var bra gjord men den var riktigt obehaglig. Jag tror inte på sådana saker, att en del har en gåva att de kan se in i framtiden. Det är bara strunt för mig, men jag tycker ändå att den var obehaglig. Mest kanske på sättet den var gjord och framfördes men jag gillar ju inte läskiga och obehagliga filmer. Ändå tittar jag då och då på dem, men det är ändå väldigt sällan.



RSS 2.0