"I was the light from the lamp on the floor"


Första advent

Igår blev det bio med tre vänner. Vi såg Harry Potter och dödsrelikerna del 1, riktigt bra tycker jag! Synd att det snart är slut på Harry Potter-sagan. En annan film som har premiär den 25:e december är Narnia - Caspian och skeppet Gryningen, DEN ska jag se! Älskar Narnia filmerna också! Har sett trailern och den verkar bra!
Men iallafall så är det ju söndag och det betyder church-time! Så gick upp tidigt och tog en dusch och gjorde mig iordning sedan var det dags att bege sig till kyrkan. Kyrkan var adventspyntad, det är ju första advent idag! Det fanns ljusstakar, en gran och fin bordsdekoration. Jag fanns i källaren och fotade Änglahyssbarnen, dock fick jag migrän när jag fotade. Gick upp och var med i slutet på gudsstjänsten. Efter det är det fika som vanligt och idag fanns det lussebullar och pepparkakor, riktigt juligt och mysigt! Jag, mamma, Jossan och ett par till fick en spontan inbjudan till lite lunch. Vi tackade ja och då handlade vi lite först och drog sedan hem till min kära vän L's mamma och började laga maten. Resten tittade in eftersom. Det blev typ kycklingcurrygryta med ris och som sidtillbehör jordnötter, russin, sallad, paprika och majs. Det var riktigt gott. Och till efterrätt blev det glass. Det var riktigt trevligt och vi kom hem när mörkret precis skulle lägga sig över staden.

PEACE


Poolparty och barnkalas

Oj oj vilka två dagar! Igår, fredag, var det poolparty i simhallen. Mejeriet, Höglandskyrkan och Guds Kraft som höll i det. Massa ungdomar kom och badade, åkte vattenrutschkana, tog undervattensporträtt, magplasktävling och massa mer! Härligt var det! Jag stod vid "baren" och serverade läsk, mineralvatten och pepparkakor. Fikat var uppskattat! Hela kvällen var bra!
Idag hjälpte jag till på ett barnkalas. Det gick väldigt bra och barnen verkade ha kul! Ett av barnen stannade kvar sedan och lekte med födelsedagsbarnet, vi åt lunch och så lekte vi. Men gå hem fick jag inte haha :) men det måste jag ju. Så roligt var det! Barn är för härliga! Nu kollar jag tv och vilar lite, får se vad kvällen har att ge sen.


PEACE


Poolparty och barnkalas

Oj oj vilka två dagar! Igår, fredag, var det poolparty i simhallen. Mejeriet, Höglandskyrkan och Guds Kraft som höll i det. Massa ungdomar kom och badade, åkte vattenrutschkana, tog undervattensporträtt, magplasktävling och massa mer! Härligt var det! Jag stod vid "baren" och serverade läsk, mineralvatten och pepparkakor. Fikat var uppskattat! Hela kvällen var bra!
Idag hjälpte jag till på ett barnkalas. Det gick väldigt bra och barnen verkade ha kul! Ett av barnen stannade kvar sedan och lekte med födelsedagsbarnet, vi åt lunch och så lekte vi. Men gå hem fick jag inte haha :) men det måste jag ju. Så roligt var det! Barn är för härliga! Nu kollar jag tv och vilar lite, får se vad kvällen har att ge sen.


PEACE


Onsdag

Har varit på möte på AF idag. Gick bra. Kom hem för inte så länge sen. Har inget att göra. Ikväll är det Grey's Anatomy. Är inte så pepp på något just nu.

Monday

En ny vecka, igen. Idag gick jag upp 6:40 för att ta en dusch och sedan dra till min praktikplats. Först blev det lite tittande på en predikan, därefter dra till kyrkan för att skriva ut Mejeriet affischerna och åka till högstadieskolorna och gymnasiet för att sätta upp dem. Sedan till Mejeriet för att börja ta när greppen från klätterväggen. Det var lite slitsamt och min häl fick ta en smäl av dem tunga greppen när den med fart attackerade hälen haha men det var ingen fara, det gick bra! Lite innan 12 slutade jag. Hem och äta lunch och nu glottar jag på tv. Ikväll blir det dans med do it. Tills dess lite vilande.


PEACE


*suck*

Blir så trött på en del människor i denna världen. Såg på facebook att en lagt upp en video från youtube där jag är med i. Vill ha bort den videon från youtube men vet inte hur man gör. Dem personerna som länkade videon på facebook) ska alltid bara förstöra för en. Blir så trött, arg och ledsen. Kan dem inte bara ge sig någon gång? Hur länge ska dem hålla på? Det hjälper inte att man säger till dem att det är inge kul osv dem bryr sig ändå inte och bara skrattar en i ansiktet, hur kul är det liksom? Absolut ingen respekt överhuvudtaget..


"You and I are forgiven and free"

Idag har jag inte gjort så värst mycket, gått en runda och fick en konstig känsla i huvudet inte som när migränen kommer men det var så kallt ute så vet inte vad som hände med huvudet men när jag kom hem vilade jag lite och nu mår jag prima. Väntar på att syster ska komma hem, hon ska hämta vår minsta lillebror. Mamma är på den större broderns skola för utvecklingssamtal. Ikväll blir det Lifegroup hos EochA som alla onsdagkvällar. Det blir najs!

PEACE

 


"Full of love and grace"

Igår var det Mellan Mejeriet. Det gick bra! Jag och min kära vän höll i tävlingarna, alla barnen var helt galna! haha men kul var det. Dem verkade ha det riktigt kul! Dock hände det en grej, precis utanför Mejeriet som inte var så kul men fick en att känna hur verkligt det är. Vill inte skriva mer om den saken för vill inte "hänga" ut någon angående det som hände genom att skriva hela storyn. Men iallafall barnen fortsatte att klättra, sitta vid datorn, spela wii och xbox osv. Vi visade också upp Värdefull-dramat och vid 20:50 var det dags för leken rädda sälarna. Det var kul men jobbigt! Tror jag sträckte ryggen lite, hade rätt ont i den idag men det går över. Idag så är det ju söndag och det betyder att det är tags för kyrkan. Jag skulle vara där tidigare för att skriva ut lite lappar till Änglahyss barnen. Det var en riktigt härlig gudsstjänst och nu ska inte bara min syster döpa sig utan också min mamma, så glad jag blev!
Efteråt var det gemensam lunch och församlingsmöte som slutade lite innan 14. Då skulle jag, mina kära vän L, hennes mamma och mammans man till Vetlanda för att dem skulle handla lite och vi skulle köpa nagerlack till tjejkvällen imorgon på do it. Vi kom hem strax efter 16 och då fikade vi lite och pratade, efter det hann med lite tv tittande innan vi skulle bege oss tillbaka till kyrkan för att vara med på bönen. Vi hjälpte till vid mixerbordet och vid videokanonen. Gick riktigt bra! Jag och min kära vän L gick hem till henne och kollade tv. Nu sitter jag här och har för en stund sedan ringt pappa och grattat han på Fars-dag. Gjorde en sak till honom igår men det har inte gått att skicka den på hotmail så får göra det via msn. Snart ska jag gå och lägga mig, imorgon är det en ny vecka med nya möjligheter!

PEACE

Lördag

Kvällen på Mejeriet gick rätt bra. Playground gick också bra men dock fick man anstränga rösten lite väl mycket så just nu har jag riktigt ont i halsen men men det går nog över. Var sjukt trött igår och lite mer därtill. Kände mig som en zombie och det var skönt att komma hem och gå och lägga sig. Ikväll blir det Mejeriet igen, Mellan Mejeriet. Fast ikväll är vi inte där i mer än 6 timmar, som igår, utan ikväll blir det från 16 till 21 typ. Och så är det ungdomarna/barnen yngre (åk 5-6) så det blir nog en bra kväll. Sitter just nu ensam i hela lägenheten, mamma är ute och syster här hos sin pojkvän och bröderna hos sin pappa. Lyssnar på lite Nickelback, dem är sååå bra!!

Här är en gammal goding haha


PEACE

Friiiidaaaay!

Helg igen. Ikväll är det Mejeriet som gäller, varje tredje fredag! Under dagen har jag bara tagit det lugnt, suttit hemma och kollat på tv. Nu kollar jag på The Simpons, nya avsnitt verkar det som vilket är great, och så laddar jag upp för kvällen! :)

Här kommer en bra låt med Daughtry! :)


PEACE


"You are the one"

Har haft en full dag idag, men det har varit en härlig dag!
Klockan ringde tjugo över 7 och jag gick upp och tog en dusch och gjorde sedan iordning mig. Och så vandrade jag till kyrkan, fick vänta ett par mintuter sedan kommer P med bilen och idag skulle vi jobba hemma hos henne eftersom hennes dotter hade feber. Och så skulle P med sin son till tandläkaren så jag var själv med dottern men dte gick riktigt bra! Vi satte på en film medan jag arbetade i photoshop med affischen och så pratade och lekte vi, det var trevligt. Sedan kom P hem med sonen och så jobbade vi på och jag lekte samtidigt med dottern lite. Vi var klara i tid och då blev det lunch. Hamburgare. Sedan satt jag och P och pratade tills A kom och hämtade upp mig, vi skulle handla in lite tills fredagen och lördagen på Mejeriet. Vi förberedde tävlingarna vi ska ha imorgon så vi slipper göra det imorgon. Kom hem lite innan 16. Mamma och jag har gått igenom typ hela lägenheten (känns det som) och packat lite inför min kommande flytt, fast det är ett tag tills dess men vi ville börja i tid. Sen var jag så trött så jag satte mig vid datorn. Snön har hållit sig kvar idag också, lite blaskig och blöt snö så får hoppas att den blir mer "torr" snart haha! Just nu sitter jag och syrran och lyssnar på Lincoln Brewster, han är riktigt bra!



PEACE


Snö och musik


Jahapp då snöar det igen, eller det är snö på marken men men. Gillar snö men inte när det är värsta ovädret ute, som när jag skulle gå till ett möte innan idag så blåste det och snöade och jag hade motvind så det var inte så lätt att gå..men jag tog mig fram! Just nu sitter jag inne i en inte så värst varm lägenhet, tror inte hyresvärden har sattit på värmen än. Nu lyssnar jag på bra musik dock inte julmusik, lite för tidigt för det tycker jag. Vill inte bli trött på julen innan den ens börjat! Just det kom på att man kanske ska ta och börja julhandla nån gång, veckorna går ju fort! Får kolla med familjen vad dem vill ha.
Väntar också på att min syster ska komma hem så vi kan baka kolor som hon ska ha med sig till skolan imorgon och sedan laga god mat. Kycklingsallad, något recept jag hitta..verkar riktigt gott! Kyckling is the best! :D

Yeah, Nickelback!




PEACE


"Your light will shine when all else fades"




Mondaaay

Nu har jag fixat upp bloggens design. Lite bättre iallafall, tycker jag! Så denna behåller jag nog ett tag.
Men lite uppdatering då kanske. Igår var jag i kyrkan, efteråt åt jag och ett par stycken till pizza. Kom hem strax efter 14 och då tog jag det lugnt. På kvällen blev det film hos EochA! Ett trevligt slut på en trevlig söndag!
Idag, måndag, så gick jag upp tidigt för att göra mig iordning och för att sedan dra till kyrkan för att skriva ut lite affischer till Mejeriet Playground. Efter det gick jag till högstadie- och gymnasieskolorna och satte upp dem. Fick mig en härlig promenad! Dock blev hela ansiktet stelt så det var skönt att komma in i varmen och dricka en kopp varm choklad och läsa lite i en bok. Ikväll blir det dans och sedan tv!

PEACE


From brown to grey

Tyckte dem andra bilderna i headern var så fula och töntiga så det fick bli så här så länge, tills jag har inspiration till att göra något bättre.

PEACE


Hemklickat från H&M



Lite uppdatering kanske

Torsdag - var ledig, gjorde inte alls mycket. Kände inte för att göra något. Allt var inte på topp om man säger så. På kvällen blev det lite bättre då vi övade inför ett drama som vi spela upp igår. Jag spelar man. Gick rätt bra. Efter övningen pyntade vi och det blev riktigt fint.

Fredag - på förmiddagen var jag hos EochA och det planerades lite inför Mellan Mejeriet. Kom hem vid 14 kanske. Var hemma och fixade lite. Halv 5 kom min kära vän L och hämtade upp mig och vi åkte mot kyrkan. Där övade vi igenom dramat ett par gånger. Sedan var det dags att byta om till min utklädnad, en pirat! Kändes väl lite halvknäppt att vara utklädd men men. Lite efter 18 började Änglafesten med sång och dans. Och därefter var det dags för oss som var med i dramat att träda fram. Jag var ju som sagt man så jag hade mustach och skägg som limmats på och så sådana kläder man hade på den tiden. Dramat gick bra och smidigt. Byta om till mina piratkläder igen. Efter ett tag var det mat, hamburgare, och efter det fick man snacks. Festen fortsatte efter det med dans, lekar och catwalk. Framåt 20 var festen slut och alla barnens föräldrar kom och hämtade sina barn. Barnen verkade ha roligt på festen vilket är riktigt bra! Min bror blev förvånad att jag spelade man, han sa att han såg inte att det var jag. Men det är väl klart, jag hade massa hår i ansiktet! :) Sen återstod att plocka undan allt och städa. När vi var klara med det satt vi ned och åt lite snacks och godis och pratade. När jag kom hem runt 22 värkte det i hela kroppen och det var skönt att gå och lägga sig. Det var en bra kväll och är nöjd med min insats i dramat!

Lördag -
vaknade av mina bröder, var trött så somnade om en stund. Gick sedan upp. Idag har jag suttit vid datorn, lekt med min minsta broder, suttit vid datorn, fixat klart en affisch till Mejeriet, lyssnat på musik..typ det, inte så mycket. Just nu har jag tråkigt som bara den. Får se vad som händer sen..


PEACE


Kladdkakemuffins och migrän

Idag kom syrran hem, skönt att för en gångs skulle inte vara själv. Dock hade vi båda tråkigt, men man var iallafall inte ensam. Vid 3 mötte jag upp min kära vän L vid ica för att inhandal det som behövdes till kladdkakemuffins. Väl hos henne satte vi igång. Hon skulle göra en spritspåse (eller vad det heter) av en fryspåse så att det skulle bli lättare att få ut smeten i formarna så att det inte skulle komma smet överallt. Men efter ett par stycken fyllda formar brast en del av påsen och det for ut lite väl mycket smet. Där gick den idén i backen. Så nu var det skedar som gällde, men det gick bra och likaså muffinsarna. Sen bar det av mot Lifegroupen med kladdkakemuffinsarna och vispgrädde. Kvällen var rätt bra, dock fick jag migrän vilket jag har nu också. Inte så roligt men finns inte mycket man kan göra åt det. Igår hade jag migrän också. Jobbigt är det, riktigt jobbigt. Nu kollar jag på Grey's Anatomy so bye bye.


PEACE


Vissa..

Vissa har förmånen att ha ett jobb och ett stadigt liv. Vissa har inget jobb och inte ett stadigt liv. Vissa får gå och undra hur deras framtid kommer att se ut. Samtidigt som man kollar och söker jobb, men får inget. Det är inte särskilt roligt att gå runt och undra hur det ska bli. Kommer jag att hamna på gatan eller kommer jag att hitta ett jobb där jag trivs och tjäna tillräckligt med pengar eller kommer jag att bli stenrik? Svårt att veta men just nu i denna stund känns det lite som första alternativet. Finanskrisen är typ över, eller nåt, och det finns fortfarande knapert med jobb. Inga jobb i överflöd liksom. Dem jobb som finns slåss alla om, vem som har bäst utbildning och mest erfarenhet, den som kan bidra mest till arbetet. Sen är det lite svårt för oss som precis tagit studenten eller för dem som varit sjukskrivna eller något annat, vi som inte vet hur saker oh ting går till. En del verkar tro att vi föds med det, som att vi ska kunna allt bara för att dem själva kan just något om det. Sen är det ju svårt också om man inte haft något jobb eller om man kanske inte har pluggat vidare. Men men det är väl bara att hoppas på att man får ett jobb och fortsätta att söka..


PEACE


RSS 2.0