:(

Idag känns världen så orättvis..


One direction - What makes you beautiful

 

En låt som jag lyssnat på lite på sistone. Rätt nytt band One direction, från Storbritannien. Tycker den är bra och svängig. Så enjoy!

 


1:a advent

Idag har jag bara varit hemma, sov till nästan 10:30. Somnade efter 02:00 i natt så behövde lite sömn. Under förmiddagen och strax inpå eftermiddagen var det storm ute. Träden vajade fram och tillbaka, regnet stod som spön i backen och det var rätt mörkt. Jag tände upp lite lampor och strax efter jag gjort det så blev det helt plötsligt väldigt ljust och regnet och stormen slutade. Nu är det inte lika farligt som innan. Men iallafall idag så har jag fixat med ljudeffekter till ett juldrama, gick förvånansvärt fort. För en gångs skull. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra resten av dagen, kanske kolla film. Förresten det är ju första advent idag. Min adventsljusstake är uppe och en liten tomteflicka har hittat sin plats i vardagsrumsfönstret, mer juliga grejer har jag tyvärr inte. Tycker om juletiderna, så mysigt med snön, tända ljus, pepparkakor, julmust och allt det där. Dock har vi inte nån snö ännu som förra året vid denna tiden men hoppas på snö snart.



Vetlanda

De gråa dagarna fortsätter, men det är ju trots allt november. Iallafall så var jag och min kära vän L i Vetlanda idag. Det handlades bland annat lite mat och diverse. Behövs alltid och man får passa på när man är i Vetlanda. Vi kom in till Vetlanda lite innan 11 och åkte inte därifrån förren klockan nästan var 15. Vi tog en fika på stan också. Vi testade bland annat de populära macrons (stavning?), vi testade den som smakade päron och hjälp va gott! Skulle kunnat äta hur mycket som helst! Skulle vilja göra egna, men har hört att de kan vara lite svåra att göra.
När jag kom hem så tog jag mig en dusch och åt lite mat, sedan bar det av hem till mamma. Min bror J fyllde ju 7 år igår, jag skulle tittat förbi då men det fick bli idag istället. Han fick lite presenter av mig och han och jag spelade lite wii och målade. Det bar sedan av hem till EochA, en mycket trevlig dag kan man nog säga!


Gråa dagar

I flera dagar har det varit väldigt grått ute, dimmigt och lite duggregn då och då. Man märker att det bara blir mörkare och mörkare ute. Snart är det nog helt mörkt vid tre tiden. Dock så är det ju lite mysigt med dessa dagar då man kan se på en film, tända lite ljus och dricka varm choklad eller te, med en vän eller ensam. Så mysigt!

Emilia och jag ser på en film en kväll i juli 2011. Just "juli" passar inte in på gråa och dimmiga dagar men bilden i sig passar :)

 

 


Do it och födelsedagar

Do it var ikväll, var sådär. En del av barnen ville verkligen inte lyssna när man skulle prata. Riktigt tråkigt när det blir så. Kom iallafall på att om lite mer än två veckor fyller jag år, 21 blir jag. Känns jättekonstigt att på min födelsedag kommer jag vakna upp själv. Alla andra år så blev man väckt med sång och paket. Kommer nog kännas lite som en tom dag. Det är på en torsdag jag fyller och det är typ enda dagen i veckorna som jag inte har något inplanerat, får se om man hittar på något den dagen. Kommer nog inte att fixa ett litet "kalas", tycker inte att min egen födelsedag är så märkvärdig men tycker om när andra fyller år och man får fixa massa fint till dem. På tal om födelsedagar så fyller min lillebror J 7 år imorgon. Dock kan jag inte vara med när de firar honom men ska hem en sväng och lämna av hans paket från mig.


The twilight saga

Eftersom att det var premiär av Breaking Dawn part 1 igår så påmindes jag och E att vi måste kolla vidare på de andra Twilight filmerna. Jag har sett alla förutom Breaking Dawn men E har bara sett den första. Så vi bestämde att imorgon kväll så ska vi se åtminstone den andra, New Moon, dem är ju så långa så hinner nog bara med en. Min kära vän L kommer också att vara med imorgon men eftersom att hon missade när jag och E såg första filmen så ska jag bort till L ikväll, så hon får se första filmen innan den andra. Älskar Twilight filmerna, men är inte en sån hysterisk tjej som skriker varje gång Edward eller Jacob syns i bild haha! Har alltid tyckt om film och särskilt filmer med spänning och som sätter sina spår i en, ni vet drama och action typ. Twilight filmerna innehåller mycket spänning, det tycker jag om. Och det är också en kärlekshistoria, vilket jag tycker om också! Förhoppningsvis så kommer man se Breaking Dawn på bio rätt snart, film är alltid bäst på bio! Såg den första filmen hos en kompis på en väldigt stor tv, New Moon såg jag på bio och Eclipse också.




Smile



Do it

Om lite mindre än en halvtimme ska jag bege mig till kyrkan, det är ju do it ikväll! Skoj! Vi ledare är ju där tidigare och går igenom nya steg och plockar undan bord och stolar. Förra veckan när vi var i Svänggänget så var gruppen väldigt liten så hoppas på fler folk idag, dem får ju inte missa för mycket :).


Barnvakt

Sov hos mamma inatt, som ni kanske förstått. Gick upp tidigt för att duscha och göra mig iordning. E kom förbi för att hjälpa mig med allt fika som skulle till kyrkan. Idag var det Ian Fischer från Hillsong i Sydney som snackade, mycket bra var det. Direkt efter så passade jag vår pastors och hans frus två barn. Vi åt pizza, därefter började vi kolla på Narnia men det var lite läskigt så vi stängde av och byggde koja istället och tog massa galna kort. Sen blev det att gå ut en sväng. Vi lekte "ta" en stund innan vi gick in och gjorde fruktsallad och kollade på Madagaskar. Sen kom mamman hem och strax därefter gick jag hem. Innan jag gick fick jag kramar av barnen. Dem är så söta! Gick hem till mamma för att hämta min dator och syster hade kommit hem så vi ringde pappa och gratta han på fars dag. Nu sitter jag och chillar framför tvn.


Bakning

Har varit hos mamma idag och bakat inför imorgon. Vi skulle göra tuppkaka men den blev ju helt knäpp så vi fick skippa det. Jag höll på med att baka drömmar så fick fortsätta med det, har gjort över 100 stycken typ men alla blev inte bra. När jag skulle iväg till min kära vän L så började mamma med att göra bullängder, fyra stycken blev det. Hon var precis klar när jag kom hem strax efter 21. Då gjorde vi en sats av chokladbollar. Nu kollar jag nån film på tv4.

Här är nästan allt som bakades, det fattas två bullängder.


Migrän

Mejjan igårkväll var kanon! Dock så blev inte migränen bättre, tog det lugnt tills vi skulle upp på scenen för Mejjan Live så att jag kunde vara normal och inte en zombie. Efteråt var jag helt slut, man blir väldigt trött när man har migrän, var inne på kontoret en stund och vilade lite sen satt jag bara i köket och såg ut som en zombie. Ställde mig i kassan en stund också, så jag gjorde nåt annat också. Men var verkligen helt slut och när jag kom hem så gjorde jag mig i iordning och gick och la mig. Grannarna var lite högljuda dock, inte nån musik denna gången men dem pratade högt. Jag somnade iallafall pga utmattning och vaknade vid 3:30 av ljudet av musik. Grannarna försökte rappa/sjunga med i låten, dem gjorde det inte så bra. Dem slutade kort därefter och jag kunde somna om. Vaknar på morgonen och ligger kvar och drar mig, mamma ringer och undrar om jag ska med till en loppis på kulturhuset. Jag har fortfarande lite migrän och väljer att stanna hemma. Pratar med en kompis i nästan en timme innan jag går upp och äter frukost. Nu sitter jag här och kollar lite på Amazing Race på TV6 och tar det lugnt. Får se vad dagen har att erbjuda sen.


En spontantripp och Mejjan ikväll

Imorse vaknade jag av ett väldigt högt och irriterande ljud. Kollade ut genom fönstret och det var någon med lövblåsare som blåste bort alla miljoner små löv som fallit utanför. Åt frukost och gjorde mig iordning. Blev en liten spontan tripp till Nässjö. Var inne på Textilhuset som har en massa fint. Köpte en fin julig kökshandduk, två små ljuslyktor och en liten vit linneduk. Den vita duken ska jag ha på mitt soffbord och kanske att ljuslyktorna får en plats på soffbordet också, om inget annat finner sig bättre. Solen har varit framme hela dagen, dock har den varit väldigt stark vilket har gjort att migränen tittat fram. Den är inte så farlig men hoppas bara att det inte blir värre, eftersom mitt team har Mejjan ikväll. Att ha hand om Mejjan en kväll tar på krafterna så vore härligt med ett klart huvud. Ser framemot kvällen iallafall. Ikväll kör vi Mejjan Live, talkshowen, jag och min kära vän L är värdar. En vän med sitt band ska spela, det blir tävlingar, intervju, youtubeklipp och tjöket. Kommer bli toppen!


Två mobilbilder från när jag stod och väntade på tåget

 


En liten tripp

Idag har jag tagit mig en liten tripp till Vetlanda och hälsat på en kompis. Vi har snackat lite, kollat film, varit ute på promenad och haft det trevligt. Hittade mig också en fin sjal/halsduk för en bra peng. Solen sken hela dagen, dock var det lite kyligt men det gjorde inte så mycket eftersom solen tittade fram. Kom hem strax efter 16 och gick en sväng hem till mamma och sitter nu här hemma. Ikväll blir det nog lite tv-tittande, om tv mottagningen vill funka, om inte så får jag göra något annat! :)



"I whip my hair back and forth"

Om det hade funnits en våning ovanför min hade jag trott att det var några som hoppade studsmatta men nu finns det ju inte en våning ovanför mig. Det låter också som att någon borrar i huset och som att det ska kolappsa. Har ingen aning om vad det är som händer i huset men något skumt är det iallafall.
Igårkväll var det do it igen. Denna gången var det inte så många barn i min och P's grupp så det var lugnt och man slapp höja rösten för att dem skulle höra. Själva dansen gick jättebra, vi kom ett steg längre och har kommit en bra bit. Kul! Det var min och P's grupps tur att vara i den andra lokalen som vi hyr, där är det mycket plats och stooooort. Nice. C's grupp var kvar i kyrkan och vi möttes där sen för samling men innan den så fick dem två grupperna visa upp för varandra. Idag ska jag och mamma till erikshjälpen här i stan och kolla lite. Dem har ju julgrejer framme nu så vi ska se vad det finns.


"Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort"

 



julkänslor

Jag förstår inte grejen med att skrika när man pratar. En del av mina grannar gör så. Nu förstår jag inte vad dem pratar om men det är så dem är. Dem skriker när dem pratar. Förstår inte. Jag skulle bli helt döv tillslut om mina vänner och min familj höll på så. Men iallafall så är det söndag och idag var jag pirat i kyrkan. Mycket kul! Och spännande att se hur storyn blir sen. Just nu kollar jag på tv och bara tar det lugnt. Är lite trött så får passa på att vila när man kan.
Igår när jag och mamma fixade i köket fick vi en idé, en liten julklappsidé. Att göra egen marmelad, saffransskorpor och ni vet sånt gott. Hälla marmeladen och saffransskorporna i burkar med en fin "hemmagjord" etikett och sånt juligt. Fick värsta julkänslorna, nu längtar jag! Dock ska vi inte fixa detta än, vi har ju precis gått in i november månad men i december nångång så. Spännande och kul att ge bort hemmagjorda klappar!

Foto: tv4

Lite inspiration till hur burkarna kan se ut, fast med en etikett hängande också :)

 


Saknaden av familjen

Som jag skrev innan så är jag hemma hos mamma i helgen. Min syster är inte hemma så jag lånar hennes rum. Det känns riktigt skönt att vara här. Att ha människor omkring en. Man hör deras röster utifrån köket och det är inte så där tyst och tomt som det är hos mig. På något sätt så är det mycket varmare också, inte i temperaturen utan mer på insidan. Det är skönt att ha ett eget ställe där ingen säger till en hur man ska göra och sånt, ni vet. Har saknat att just ha människor omkring mig som innan när man bodde hemma så frågade mamma om jag kunde stanna över helgen och det fick jag. Skönt att ha någon att prata med, även om det är så kallat småprat. Det har jag saknat..


Lite update

I torsdags åkte jag och ett gäng iväg till Jönköping för att lyssna på lite rappare, en del av dem var med på Mejjan förra året. Förutom rappare, så var det ett husband och breakdancers. Det var en grym kväll! Igårkväll var det dags för Änglafesten för iår, innan jag skulle till allianskyrkan så drog jag hem till mamma och hängde där. Innan alla barnen kom övades det med drama, dans och sång. Dramat, som jag var med i, gick jättebra och det var riktigt kul! Min bror J hade också en rolig kväll. Vid 20 var det slut och mamma och minsta brodern kom och hämtade upp J. Jag hängde med hem till mamma för att se idol. Jag och bröderna hade lite fredagsmys framför idol med popcorn och lite godis. Mysigt, men vid 9 fick barnen gå och lägga sig eftersom dem var trötta. Det blev att jag sov över här hos mamma. Idag sover jag över också. Det är alldeles för tomt hos mig, behöver människor omkring mig.


(Lite dålig bild) Här har vi fredagsmys framför Idol!

storm

Idag har jag fixat lite ljud inför fredag. Har klippt ihop en storm, tog ett par timmar och när jag var relativt klart så slutade jag. Kände mig helt slö i huvdet efter timmar av lyssnades på åska, vind, vågor osv. Så imorgon ska jag lyssna igenom och se så att allt är bra. Just nu kollar jag på Grey's Anatomy och grannarna spelar hög musik idag igen. Hoppas att dem inte håller på allt för länge då jag vill gärna få lite sömn inatt. Natten till idag, onsdag, sov jag nästan inget. Somnade väldigt sent och vaknade tidigt idag, jobbigt att inte få tillräckligt med sömn och ha konstiga sovtider pga grannarna.


Blir galen

Tror jag blir galen! Det är en man utanför på gatan som blåser löv. Det låter som att någon borrar som en tog i huset, hör knappt tvn, och det nästan vibrerar i huset av en lövblåsare. Onödigt att blåsa omkring löven, kratta ihop den istället det är smartare. Och tystare! Han har hållt på nu ett bra tag, han borde ju vara klar snart.


RSS 2.0