L E D I G

Det är så grymt skönt att gårdagen är över! Den började lugnt och stilla. Men när det kom en massa folk blev det bara jobbigt. Jag är inte folkskygg utan grejen är den att när det väl blir packat med folk så kan jag bli helt konstig, vilket jag blev lite igår. Jag mådde inte alls bra under en del av kvällen. Ibland jag hängde inte med när folk pratade med mig. Kände mig lite efter. Mitt huvud dunkade. Det fanns nästan ingen syre så det var tungt att andas. Jag fick typ sittligga ner. Gå ut för att få syre. Och dum som jag varit så hade jag inte druckit något på hela dagen. Sedan får man en liten panikkänsla när man inte kan ta sig fram för att det är så mycket folk. Det var skönt när det var dags att plocka ihop sakerna och bege sig hem. Två av mina vänner hälsade på och vi åkte sedan till McDonalds för att äta lite och dum som jag varit än en gång så hade jag inte ätit så mycket så inte konstigt att man måddde dåligt. Får skylla mig själv lite.
Så skönt när man väl var hemma men då kom migränen. Gick och la mig strax efter 12. Vaknade upp denna morgon fortfarande med migrän. Tog en alvedon. Somnade om. Vaknade än en gång med migrän. Gick upp och åt lite frukost och drack lite. Nu har migränen börjat att avta. Grymt skönt. Kan inte ha migrän på självaste valborg, vill inte ligga hemma i mörkret med ett dunkande huvud. Det är fantastiskt skönt att vara ledig idag! Kände att jag behövde det. Få ta det lite lugnt och så.


PEACE


Dagen med stort D

Nu har dagen kommit. Projektarbetets dag. Fick en fråga innan av en klass kompis där han frågade om jag var taggad för dagen. Svaret är nej. Jag känner mest att jag vill få denna dagen överstökad.
Men vet det kanske blir kul! Dagen är iallafall riktigt lång. Det är slut vid kvart över 8 sedan måste man nog stanna kvar här ett tag och plocka ihop allt och så. Imorgon är vi lediga och det är riktigt najs! :D


PEACE


O N S D A G

Plågonsdag kallar jag denna dagen just idag. Dagen börjar som alla andra vardagar.
Går upp trött som ett svin. Gör mig iordning. Tar bussen till Vetlanda.
Vanligtvis brukar jag inte hoppa av nere vid media på onsdagar men idag gjorde jag det.
Dock gjorde jag det i onödan då när jag kommer dit är det låst in till media. Great!
En massa elever från hantverk står utanför och väntar på att bli insläppta så de kan göra prov. Helt plötsligt går larmet. Sedan slutar det. Då kommer en gubbe från hantverk.
Han testar sina 3 nyklar men ingen av dem funkar. Han blir arg. Rycker i dörren rätt hårt.
Skriker typ "Snart slår jag in dörren!" och rycker lite extra i dörren. Sedan fortsätter han skrika. Dock var det hela rätt kul. Jag förstod att ingen blir insläppt så jag går upp till skolan.
Väntar på en kompis. Vi sitter sedan i en datasal och övar inför en liten redovisning i engelska. Nelson Mandela var vårt offer. Ca halv 10 började engelskan. Min grupp får börja. Skönt det.
Rast vid 10 som vanligt. Sedan redovisning på redovisning. Fick sluta tidigare, strax efter 11.
Jag plus två till äter lunch. Jag och E bestämmer oss för att gå ner på stan men först en sväng till media. Fortfarande låst. Vi drar till stan. Vandrar från mataffär till mataffär.
Inne på Willys, det sista stoppet, sviker mitt ben mig. Jag haltar lite. Detta pga en sak från igår. Jag köper årets första glass. Fick bli den nya Magnum Gold. Vet inte om jag ska hissa eller dissa den. God men konstig. När jag och E satt på en bänk utanför Willys får vi besök av en svart katt. Väldigt gosig om man säger så. Upp i knät på E och la sig där. Rätt söt men rätt äcklig katt.
Vid 2 tar jag bussen hem. Och hemma väntar en massa uppgifter. Därför är denna dagen en plåga. Har en del att göra. Jag hade tänkt att fixa det i skolan i väntan på bussen. Men nej.

Morgondagen blir lång. Projektarbetets dag.


PEACE


"A place of hope and no pain, perfect skies with no rain"

Precis haft lunch typ. Åt med en underbar vän! Maten lockade dock inte men bara lite bra sällskap räcker.
Just nu befinner jag mig nere på media.
Utanför skiner solen och vädret är gott! Riktigt härligt med lite vårväder.
Efter skoldagens lektioner och arbete väntar ett jobb på Mejeriet som varje tisdag.
Ser framemot att träffa alla där. Riktigt sköna människor!
Och givetvis blir det en promenad dit, måste ta vara på detta väder.
Man vet aldrig om det börjar att hagla, regna och allt det igen.
Dock borde jag sitta med rapporten när jag kommer hem men är så grymt skoltrött! När skolan är slut vill jag bara åka iväg långt typ till Australien eller USA, vore grymt! Men tror att det längsta jag kommer är till Stockholm till pappa. Måste ju hälsa på honom. Inte varit där sen vid nyår. Ett tag sen. Men att åka till Stockholm är inget negativt. Jag älskar vår huvudstad. Eller att älska den kanske är att ta in men gillar den grymt mycket. Särskilt under sommaren. Så härligt att bara strosa runt med en vän och bara gå där i solen. Men måste också till Gröna Lund ju! Dock gillar jag Liseberg lite bättre då dem har Flumride.

På torsdag är det projektarbetets dag, längtar inte tills torsdag. Vill bara hoppa över den. Har aldrig direkt gillat den dagen. Eller jo förra året, när jag gick i tvåan.
Då fick vi sända radio uppe i gallerian. Det var grymt kul! Vilken kick asså!
Det var applåder, det togs kort och det var en sådan skön känsla liksom!
Om det gått skulle jag gärna göra om det. Den dagen var grymt kul!

Bra låt!



PEACE


Ego-Emelie


Bio: Remember Me

Okej, det är andra gången jag såg den filmen. Men den är så otroligt bra!
Robert Pattinson - grym asså! Inte för att han är populär och att alla tjejer är totalt tokkära i honom. Utan för att han ÄR en riktigt bra skådespelare. Och det är kul att se honom i en annan roll än som Edward Cullen i Twilight filmerna.
Denna film kommer högt upp på min lista över bra filmer.
Iallafall så var jag där med ett helt gäng. Lite av GS-gänget. I slutet satt hela biosalen och grät. Eller nästan alla, alla tjejer då. Killar gråter tydligen inte. Eller så som de säger. Lite synd att det är så.
Är det pinsamt för en kille att säga att han har gråtit eller? Förstår inte felet med det. Aja detta förblir ett mysterium.

Trailern



PEACE


Yo yo yo!

Efter multimedian igår hände nästan inget alls. Jag fixade med projektarbetet lite.
Sedan vid 2 åkte jag hem. Sweet! Vädret var dock inte så roligt.
Sol, mulet, sol, regn, sol, hagel, sol, mulet, hagel och så vidare. Hela dagen!
Kom hem och gjorde absolut NADA. Fastnade framför datan..som vanligt.
Satt här och satt här. Sedan pratade jag med T och han skulle till Mejeriet.
Och jag fick hänga med! Runt 7 bar det av mot Mejeriet. Kom dit.
Inte så värst mycket folk, vilket är skönt och lugnt. Annars är det så skrikigt.
Vi pratade en stund och sedan kom den trevliga tjejen L och joinade oss.
Det snackades och det snackades. Woops, tiden gick och jag var tvungen att bege mig hemåt. Väl hemma packade jag min väska och fastnade självklart framför datan.
E ringer och säger att hon är utanför. Oj då, hade glömt bort det. Stängde av datan.
Jag och E åkte en raggarrunda på stan. Det tar ca 2 min så har man åkte genom stan.
Så litet så litet så. MEN det bästa kom när vi skulle in på Shell. Gabflabbar så fort jag tänker på det.
E kör helt fel, jag försöker säga det till henne men kan inte. Helt plötsligt störtar vi neråt.
Oj oj då, där var det visst en liten brant backe till för människor att gå på.
Vi körde alltså på en liten gång/backe som inte var till för bilar.
Två tjejer i en annan bil bara glor på oss som om vi vore helt vrickade. E är chockad.
Jag skrattar så att jag inte kan andas och E joinar mig i mitt skratt.
Det absolut bästa på hela kvällen!

E måste bara gå in på Shell och köpa ett ynka litet tuggumi för en spänn bara för att säga "Hej" till den söta killen i kassan. Pinsamt? Ja. Vi drog iallafall vidare mot Vetlanda och sedan hem till E, tror jag. E och jag körde ett par i ca 60-års åldern till Landsbro. E körde slow. Riktigt slow för vad hon brukar köra.
Dock inte konstigt när parets bil var riktigt fin. Inte får man paja en sådan bil.
Det var hur kul som helst att lyssna på damen när hon kommenterade hur mycket hon ogillade Landsbro och hur hon hyllade Malmö. Har nog aldrig hört en dam svära och säga "Landsbro" så mycket på så kort tid. När vi skulle tillbaka trampade E på gasen och körde liiiite fortare. Inte mycket men lite.
Först en runda genom stan i den fina bilen sedan hem för att byta bil och självklart en tur till Donkens drive in. Åter hem igen för att se på film men vi valde att sitta och snacka en stund i stället. Klockan var då lite över halv 2 på natten.

På lördagsmorgonen blev vi väckta vid halv 9. Tror E somnade till lite fort och pratade i sömnen sedan vaknade lika snabbt. Weird. Efter halv 10 drog vi in till stan för att titta på modevisningen i Gallerian.
Vi gick omkring i affärerna lite. Vi lånade en kvinnas lägenhet och vilade en stund.
Vid 12 började modevisningen och det var proppat med folk. Det kastades parfymprover på folk, dock såg det mer ut som att folket blev attackerade och en del prover gick sönder.
Efteråt gick vi runt med ett par stycken, E åt lite, vi gick runt och gick runt.
Vid 3 kom min buss och jag åkte hem. Blev utstirrad av en kille/man som var rätt läskig.
Jag och mamma lagade tacos, mmmmmm..gott! Riktigt lördagsmys!
Och nu har jag fastnat här vid datan igen, som vanligt. På sista tiden har jag suttit vid datan in på sena kvällen. Inte bra det alls. Iallafall inte när man har skola dagen efter. Men whatever! Jag orkar ju alltid att gå upp på morgonen sen så!


PEACE


F R E D A G :D

Sitter i skolan, har multimedia. Fått ny uppgift då vi ska göra ett rollspel antingen i HTML eller i Director. Rollspel låter rätt svårt då man kan ta ett antal olika vägar genom en historia och det kan bli lite som en labyrint.
Så just nu letar jag runt efter skräckhistorier som jag kan använda till mitt rollspel.
Hittar verkligen inget som funkar så funderar på att använda från någon film typ Saw eftersom i de filmerna får "spelaren" ett alternativ kan vara att rädda sig själv eller att rädda någon annan så tyckte att det skulle passa.
Bara att jag ändrar och lägger till eget kanske, har dock inte så värst mycket tid på mig så får ligga i för att hinna.

Någon cool snubbe!



PEACE


Plugg och musik

Natten var inte den bästa precis, kunde verkligen inte sova så idag är jag lite trött.
Åkte in till skolan fast vi har självstudier på religionen. Måste ju få något gjort.
Så sitter just nu med naturkunskapen och gör ett par frågor om energi.
Ca 10:20 är det dags för drama, dock vet jag inte om det blr något idag.
Vi är två stycken från gruppen än så länge men får gå dit och se hur det blir.
Om inte får jag fortsätta med mina arbeten och leta upp min svenskalärare en gång till.
Lyssnar också på en massa bra musik, lättar alltid upp! Nu ska jag jobba.


Foto: Emelie Ragnarsson


PEACE


Två riktigt bra dagar :D

Igår när jag stod och väntade på bussen kom E fram och frågade vad jag skulle göra en fredagseftermiddag. Jag sa att jag inte visste. Då frågade hon mig om vi kunnat hitta på något. Visst svarade jag. Men eftersom jag inte hade med mig några "sova över grejer" så åkte vi med bussen till henne. Vi åt lite middag och sedan åkte vi hem till mig. Då åt vi lite kyckling, sallad och vitlöksbröd.
Vi fixade iordning oss, lyssnade på skön musik, snackade och packade.
Runt 9 åkte vi tillbaka till Vetlanda och körde runt. Vid halv 11 gick vi in en sväng på hotellet.
Det var bara massa gamla så vi gick efter ett tag. Men innan vi gick klev två killar mig på hälen. Vi åkte hem till henne och tittade på en film College Road Trip.
Efter ett tag somnade jag och sov största delen av filmen. Vaknade i slutet.
Gjorde mig iordning. Sedan låg vi och pratade en stund sedan sov vi.
Tydligen hade jag pratat i sömnen haha. Rätt kul. Vi åkte till hennes jobb vid 12.
Vi städade och det gick grymt fort! Vilket flyt vi hade! Sedan gick vi runt lite.
Jag gick och funderade på vad jag skulle göra under lördagskvällen.
Jag tittade på min mobil och såg att jag fått ett sms. Det var en inbjudan till tacokväll.
På facebook hade jag också fått en sådan inbjudan och jag tackade ja.
Vid 7 skulle det börja, innan det träffade jag S och T en sväng och sedan bar det av mot E och A's hus. Vi började med att skära grönsaker och göra iordning. Sedan åt vi.
Det snackades, vi tittade på dramat och åt glass. En mycket trevlig kväll!


PEACE


"Who says I can't be free from all of the things that I used to be"



Baskethäng med GS

Var på en av grundskolornas skolgårdar innan med GS gänget. Vi spelade basket.
Dock är jag riktigt bollrädd, synd för basket är kul. Lättare att köra inomhus.
Är rädd för att man ska trilla på asfalten och inomhus gör det inte så ont om man trillar.
Trevligt var det trots en liten olycka som hände en person.
Nu tittar jag på "Anna Anka söker assistent" på 3:an. Ska efter det göra mig iordning.
Måste komma i säng i tid så att jag slipper vara så trött när jag ska upp.
Men imorgon får jag sovmorgon. Ingen religion, eller vi jobbar med det hemma.
Sedan har vi ingen drama då ES eleverna har fördjupningsvecka.
Men ska åka in en liten sväng ändå och fixa lite.



PEACE


Det är så mycket man vill

Jag blir lite crazy. Det är så mycket jag vill. Nu tänker jag på framtiden. Högskola.
Något inom media är lockande men sedan också bibelskola eller jobba inom en församling.
Media för att jag går det programmet och lättare att komma in då jag redan har förkunskaper inom området och så är det roligt också.
Bibelskola för att jag vill lära mig mer. Jobb inom en församling för att jag vill hjälpa folk.
Det är svårt men ska försöka att söka till så mycket jag kan. Letar runt nu i sista stund, skulle gjort detta förra veckan hade kanske blivit lite lättare då.


PEACE


Jag är nervös!

När jag är nervös blir jag rastlös och nu har jag också fått lite panik.
Jag menar det är ju inte så mycket att vara nervös över men jag kan inte hjälpa det.
USCH det är så jobbigt. Allt kommer att gå bra men jag blir bara nervös. Varför?


PEACE


Lite bilder från lovet

















PEACE


Alexandra Burke feat Flo Rida - Bad Boys

Diggar denna låten!



PEACE


Har lite panik

Jag vet verkligen inte vad jag vill göra nu efter studenten.
Vill nog kanske helst plugga vidare men vet inte vad jag vill bli.
Den 15:e april är sista ansökningsdagen för högskola och så vidare.
Bara ett par dagar kvar. Så lite panik har man.
Varit inne på studera.nu och letat skolor och utbildningar men inte hittat något.
Skulle behöva prata med en studievägledare som kan hjälpa mig.
Fy för detta! Ibland känner jag att jag hellre levde på 20-talet eller nåt.
Istället för 2000-talet. Allt verkar så mycket svårare och jobbigare nu.
Visst 20-talet kanske inte var så bra för kvinnor med tanke på ingen jämställdhet.
Nu finns det en massa olika konstiga utbildningar och sådant.
Då fanns det bara ett par få. Nu ställs det så mycket krav.
Usch, ta mig härifrån.


PEACE



Ensam i skolan

That's right! Jag sitter ensam nere på media i en macdatasal.
Känns konstigt att vara i skolan då när man har lov och ska vara ledig.
Men skolarbeten måste göras så. Eller projektarbetet då.
Så när andra hälften av detta prrojektarbete kommer så sätter jag igång.
Vårvädret håller i sig ännu en dag. Har med mig mina solisar.






PEACE


Riktigt vårväder ute nu!

Idag är vädret verkligen underbart! Solen skiner och snön är nästan borta, lite småfläckar är och där. Jag och Bella ska en sväng in till Vetlanda snart om ett tag. Det blir solglasögonen på!
Igår på GS var det kalas. A fyllde år så det hade bakats tårta. Igår var det också
"This is my life" så en man var där och pratade om hans liv i droger och hur han kom ur det.
Kvällen var riktigt trevlig!




PEACE


Åker till Linn :D

Oh yeah som rubriker lyder så ska jag till Linn idag.
Runt halv 1 blir man hämtad av henne och hennes pappa.
Solen skiner och det är riktigt vårväder ute! Detta kommer bli bra!
Iallafall så kommer jag hem på tisdag.




PEACE


Veckan

Här kommer lite bilder från i tisdags, onsdags och torsdags.

















PEACE



RSS 2.0