Guten Morgen!

Eller..det är ju inte direkt morgon men för oss som har sovmorgon så är det morgon. Dock har jag varit uppe sen ca 10 och har sedan dess ätit frukost och duschat. Det är faktiskt första söndagen då man kan ta sovmorgon, vi har ju gjort om lite och mötet har flyttats till 16:00 men minglet börjar vid 15:30. Det är toppen tycker jag! Snart ska jag göra mig iordning för det blir lunch hemma hos EochA vid 13:30 med Lifegroup. Så min söndag är typ fullspäckad kan man säga, men det är bara kul! Hoppad ni där ute får en riktigt bra söndag!


Jag sökte dig och fann mitt hjärta

Det blev en hemmakväll och den spenderades framför datorn till filmen The Notebook, jag fullkomligt älskar den! Det var ett bra tag sen sist jag såg den så tänkte att det var dags att se den igen. Jag blir helt inne i filmen och storyn, men nån gång måste jag verkligen läsa boken!



Kriget mellan människan och flugorna

Den stora armen som härjade i mitt kök verkar ha minskat i antal. Igårkväll när jag kom hem så kokade jag en massa vatten och rensade avloppen med ddet och diskmedel. Tror att det hjälpte. Har också bytt dödscocktailsen så det är nytt och fräscht. Dock luktar det rätt starkt i köket av vinägern. Men vill man bli av med pesten så får man ta till allt. Rätt många har lurats in i de söta men dödliga cocktailsen och fler ska luras. Jag ska bli av med de allihopa.

Tidigare idag så var jag, mamma och min bror I på Erikshjälpen och kollade. Vi fyndade lite fint. Sedan bar det av hem till mamma där jag åt lite lunch och hängde ett par timmar innan jag gick hem till mig. Sedan jag kom hem har jag kollat på en film An education heter den, jag tycker den var lite halvkonstig men samtidigt lite bra. Kvällen lutar mot en hemmakväll framför datorn eftersom tvn fortfarande inte funkar. Så får kolla film eller nåt på datorn.


Uppatering av mina ovälkomna gäster

Lite uppdatering angående mina inte så välkomna bananflugor. Cocktail blandningen med saft och diskmedel gick rätt bra, en del lurades in i dödsfällan men inte tillräckligt många. Dock tror jag att det har kommit en massa nya under natten lite pga att jag inte hann testa att hälla hett kokvatten och spraya diskmedel i avloppen igårkväll. Men ikväll innan jag lägger mig måste jag hinna med det så dem kan dö en gång för alla. Just nu testar jag två andra blandningar. Den ena innehåller äppelcidervinäger, sirap och några droppar diskmedel. Den andra innehåller vitvinsvinäger, sirap och några droppar diskmedel. Får se om de funkar. Annars finns det fler recept jag tänkt testa. Lika bra att testa allt så man vet vilket som är bäst och mest effektivt tills nästa gång man får besök av de små liven. Har hittat alla tips på internet och bra är det, annars hade jag sprungit runt hela helgen och försökt dammsuga upp dem. Det är inte det lättaste kan jag säga, har testat det redan. Har också testat flugsmällan, har lyckats smälla till en del men så kan man ju inte heller hålla på hela dagarna. Finns ju annat som ska göras.
Iallafall så kan jag också passa på att berätta om dagen so far. Tog sovmorgon och det behövdes, när jag väl vaknat pallrade jag mig ner till tvättstugan för att tvätta och det har jag gjort halva dagen. När det var klart gick jag och handlade ingredienserna till mina dödscocktails. Sedan har jag chillat med att lösa korsord, försöka se på tv (den verkar vara kaputt) och suttit vid datorn. Ikväll blir det att vara hemma hos min kära vän L och mysa.


Bananflugor

Har tyvärr fått en massa bananflugor i min lägenhet, mest i köket. Så typiskt bara för att något stått framme så ska det komma en miljon små äckliga bananflugor. Har sökt runt på internet efter tips på hur man tar död på dem. Hittade olika "recept" och testar just nu ett av dem. Lite späd saft med några droppar diskmedel. Står en del glasskålar utställda lite här och där och på en stund har ca 4 stycken lurats till en söt död. Hade också pyttesmå blomflugor och tydligen så tyckte de också om min söta dödscocktail, just nu ligger det säkert mer än 10 små blomflugor döda. Sen finns också ett annat tips som man ska göra innan man går och lägger sig. Hälla hett kokvatten i avloppen och spruta i lite diskmedel som ska ta död på äggen och det ska bli för halt för dem att lägga nya. Ska försöka testa det sen ikväll innan jag går och lägger mig. Resultatet ser man väl om någon vecka eller två, om bananflugorna minskat eller om det är detsamma.


Åkt snowboard för första gången!

Pluggar ju lite nu och i måndags började vi med att vara där i två timmar igår var vi där i ca fyra timmar och idag fick vi sluta en timme tidigare. Just för att det är första veckan, tycker jag var så nice! Så jag kom hem strax efter 16 idag, skönt. Fixade lite lappar och fick lite hjälp med det. Sen bar det av hem till EochA för provning av bra ytterkläder. Vi skulle nämligen till en pulklabacke och åka snowboard. Dock inte bara vi tre utan ett helt gäng! Jag har inte varit direkt inställd på att testa på snowboard, har alltid velat men ah iallafall. Jag testade och det var så kul, jag var kanske inte så jättebra men det var sjukt kul! Vill ut och åka mer! Haha man blir verkligen helt fast, så hoppas på fler turer ut. Vi grillade korv med bröd och marshmallows också! Det var en riktigt rolig och trevlig kväll! Nu måste jag gå och sova om jag ska orka upp imorgon, haha!


Ljudeffekter, möte, trevligt häng..

Igår började helgen och jag spenderade mycket tid framför datorn för att hitta lite ljudeffekter men fick sedan veta att det var möte i kyrkan så jag drog dit. Efter drog jag och F förbi N och gick till Shell, där fick det bli varm choklad. Efter det hem till N för lite snack tills klockan var efter 23. Då var jag trött så drog hem, dock somnade jag sent och idag vaknade jag lite till och från efter 9 men gick upp efter 10. Ska fortsätta med att hitta ljudeffekter lite idag och så får man se vad dagen har att bjuda på sen.

Bjuder på en gammal bild från gymnasiet :)

 


Angry Birds, Wordfued, Gold Miner, Bubble Shooter

När man har en android mobil så finns det många roliga spel att hämta ner från Market och passar ju perfekt när man har tråkigt. Jag har blivit fast i är Angry Birds. Det är inte så speciellt nytt men testade det när den kom ut men tyckte inte att det var något märkvärdigt men när jag körde på mobilen så är jag helt fast. Öppnar nya "banor" hela tiden. Det är jättekul och har man tråkigt så kan man bara ta upp mobilen och spela lite, man lär inte bli så uttråkad då man är så envis att man måste klara bana efter bana.
Ett annat spel som är skojigt är Wordfued. Hur kunde gamla Alfapet bli så roligt? Behöver man egentligen säga så mycket om Wordfued än att man blir helt fast, typ besatt. Kul är det också.
Gold Miner är ett spel jag hittade på någon spelsida för många år sedan, jag fastnade på direkten och kunde sitta framför datorn och köra på ett bra tag. Dock är det lite svårare på mobilen eftersom det blir en så mycket mindre skärm men vad gör det när det är kul.
Bubble Shooter började jag spela när jag gick på gymnasiet. Ett par andra i min klass hade hittat spelet och när vi testat var vi beroende. Mellan lektionerna och när man hade tid satt man framför datorn och spelade Bubble Shooter, dock var detta inte det ända vi gjorde på rasterna men det blev väldigt mycket av det. Till och med min svenskalärare spelade det, lite häftigt. Dock har jag inte BS på mobilen utan spelar det på en sida på nätet ibland när jag har lite tråkigt.



"Kom ge dom tiderna tillbaks"

Lite ändring med headern. Kan ni inte se så tryck på F5 eller på uppdatera. Har länge tänkt att byta ut de bilder som jag hade innan men har inte haft några bra och passande men tyckte att den nuvarande skulle vara bra. Enkelt men ändå fint. Sitter just nu och lyssnar på Patrik Isaksson, han är bra tycker jag. Melissa Horn, hon är en av mina favoriter och hon skriver ju så bra låtar! Lite sådär fina, djupa och enkla men också lite dolt budskap ibland. Det gillar jag.

Helgen

Oj, vilken helg det har varit. Därför ingen uppdatering förutom två bilder. Det var Emilia som var här på besök och vi har haft det roligt, eller jag har haft det iallafall! :) I fredags var det Mejjan med biljard, foto, skratt och andra spel. Lördagen var inte sämre än fredagen då den bjöd på fint väder så vi knäppte lite bilder, bland annat de två under. Vi var också ute och tog lite bilder och handlade lite. Lagade god mat och sedan spenderade vi kvällen på Mejjan, ensamma, vi spelade biljard och kollade lite på en film som visade sig vara helt knäpp. I söndags åkte hon hem och det blev genast tyst. Nästan lite för tyst. Men iallafall så har helgen varit toppen! Bilder kommer nog upp lite då och då.


"När det blir varma sommardar, kom ihåg mig då"


Fotograf och redigering: Emelie Carlén

"Det fanns en kärlek men den har brunnit ut"


Fotograf: Emilia Karlsson
Redigering: Emelie Carlén (jag)

"Jag tror jag har näsblod!"

Idag har det varit en lång dag. Somnade sent pga grannarna och var tvungen att gå upp tidigt för att ta tåget till Nässjö och vänta i tre timmar. Under tiden gick jag sakta och kollade i de få butiker som finns i Nässjö. Skulle på ett infomöte som började vid 13 och som höll på i ca 30 min så efter det drog jag mig till stationen och väntade på tåget i ca 1h och 30 min. Inte så bra förbindelser direkt. Men jag var lite road av ett par fjortisar som åkte tåg nedför rulltrapporna. De skrek, skrattade, gnällde om en knäckt näsa och tjatade om vem som skulle sitta först. Så höll de på om och om igen tills de behövde en rökpaus. Det gjorde så att tiden gick lite fortare faktiskt. På tåget hem mötte jag C, vi satt och snackade vägen hem. Middag blev det hos mamma, tacos, mmmums. Jag åt mig övermätt. Syrran och jag tog en sväng till Erikshjälpen och sedan till Mejjan för lite häng. En rätt bra dag ändå! :) Nä nu kanske jag ska gå och lägga mig eftersom jag ska upp tidigt imorgon också.


Valentines day

Det är inte långt kvar till Alla hjärtans dag och det finns redan en massa Alla hjärtansdag-kort och nallar och annat sött. Visst är det fint med denna dagen att ge rosor, kort, choklad och annat fint till sin partner men varför ska det just finnas en dag för det? Kan man inte ge rosor och sånt fint andra dagar under året? Eller är man kanske för glömsk att visa sin partner att man älskar den så det behövs en dag i kalendern och en massa påminnelser i affären?

Sen finns det ju dem som inte har någon partner och då kan denna dagen bli lite tråkig och ensam, men denna dagen behöver ju inte bara för kärlekspar utan också mellan familj och vänner. När jag gick i högstadiet fick jag ett hemmagjort Alla hjärtans dag-kort av min lillasyster, jag blev jätteglad och har sparat kortet. Det var riktigt kul och fint att få ett hemmagjort kort där min syster lagt ned tid, hennes tid, till att göra ett kort till mig. Där hon visar att hon tycker om mig. Kan tänka mig henne sittandes på hennes golv i rummet där hon klipper ut ett kort format som ett hjärta. Målar små hjärtan på kortet och skriver en text. Så fint!

Så kanske det behövs en dag att påminna oss att visa våra nära och kära att vi tycker om dem. För mitt i all vardagsstress så kan man ju faktiskt glömma bort det, även om man inte menar att göra det. Jag försöker att vid de tillfällen jag får visa min familj och mina vänner att jag tycker om dem, dock kan det bli lite för sällan och att man tar dem för givet. Men det ska det nog bli ändring på! :)


Tråkig blogg

Har tänkt på en grej, att min blogg är rent ut sagt tråkig. Skriver inte så speciellt ofta och när jag väl gör det så är det bara om min dag, och mina dagar är för det mesta inte så speciellt roliga. Har tänkt att skriva ned tankar och sånt, vilket jag gjort dock väldigt lite, men skulle vilja göra det mer. Jag är inte den bästa när det kommer till att skriva bra. Det blir mest grötigt och obegripligt. Att få ner tankar i skrift är inte lätt, det låter bra i huvudet men när det väl ska skrivas ned så blir det inge bra. Ska dock försöka, det måste man ju göra iallafall. Så när nåt bra och tänkvärt kommer upp så ska jag nog sätta mig här och få ned något även om det tar en bra stund.
En orsak till varför det bara är en massa "Idag gjorde jag det här.."-prat är pga mitt lilla minne. Har inte alltid det bästa minnet och kan helt enkelt glömma bort tex vad jag gjorde för två dagar sedan. Låter sjukt, men så är det. Så måste skriva ned lite så att jag vet. Att fatta pennan och skriva på papper är inte riktigt min grej och en blogg är ju ett toppen bra ställe att skriva på men ska iallafall försöka på med lite mer tankar och annat som kanske kan vara kul.


Visionskväll och partaj

Igårkväll var det visionskväll i kyrkan. Är mötena bra, går dem att förbättra? Ah en massa frågor som vi svarade på. Jag satt med dem i min lifegroup och tankarna flödade och skrevs ner. Riktigt kul och spännande med förändring! Lapparna från varje grupp lämnades in och senare ska vi nog diskutera allt som skrevs ned. Iallafall så är min kväll fullbokad, vet inte riktigt vad det är för nåt men i smset stod det partaj så det blir nog kul! Skriver mer om det senare eller imorgon. Hoppas ni får en trevlig kväll!


Nyår och första dagarna på 2012

Nyårsafton spenderades med lite vänner. Vi lagade mat, spelade spel, snackade, kollade på fyverkerierna från Högagärdebacken där man såg bra. Det var mycket raketer som sköts upp, fint var det. Därefter en sväng ner på torget och sedan hem till min kära vän L för lite snack. Jag sov över hos L och vi gick inte och la oss förren vid 3 typ. Den natten sov jag väldigt dåligt. Vaknade, sov, drömde konstiga drömmar och vaknade om och om igen. Vi gick upp strax efter 12 och gjorde oss iordning för att sedan gå hem till BochB för lunch. Till kyrkan strax efter 15 och sedan spelhäng hemma hos L som avslutades med filmen Arn. En mycket trevlig dag och kväll. Igår hängde jag hemma hos mamma en stund, bröderna fick sina julklappar av mig. I blev jätteglad för sin gitarr. Han älskar att spela gitarr så klart att han skulle ha en riktig, fast lite mindre i storleken. Idag så har jag tagit det lugnt, haft ont i magen så har varit hemma och löst lite korsord och kollat på tv.


RSS 2.0